Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Obisk Vipavske doline med martinovim in božičem.

Vsebina

V času med martinovim in božičem je v Vipavski dolini še posebej pestro. Takrat poteka tradicionalna prireditev Vinski hrami Vipavske doline, ko se ob koncih tedna s svojo kulturno, predvsem pa vinsko in kulinarično ponudbo predstavijo vipavske vinorodne vasi.

Letošnja prireditev se bo tako začela v petek, 7. novembra 2008, ko bo vrata odprla osmica Ferjančič na Gradišču pri Vipavi, ter zaključila  v nedeljo, 21. decembra 2008.

Poleg obiska osmic, ki bodo ponujale doma pridelane dobrote, bo mogoče obiskati tudi domače vipavske vinske hrame, ki bodo ob sobotah na široko odprli svoja vrata in obiskovalce povabili na kozarček mladega vina. Več o programu Vinskih hramov Vipavske doline si lahko preberete na spletni strani: www.ra-rod.si/hrami08/ .

Prireditev je namenjena tako individualnim gostom kot tudi večjim skupinam, za katere je zaželena predhodna najava na tel: 05 368 70 41 (TIC Vipava) ali 05 365 91 40 (TIC Ajdovščina).

Obiskovalce prireditve vabimo, da si ogledajo tudi naravne in kulturne znamenitosti, ki jih v okolici ne manjka. V Vipavi se lahko sprehodite do glavnih izvirov reke Vipave, ki ima edina v Evropi deltasti izvir, se s kolesom popeljete med vipavskimi vinorodnimi griči ali pa se peš odpravite na planoto Nanos.

Poskrbljeno je tudi za tiste, ki želijo pri nas ostati več dni. Možnost nastanitve nudijo turistične kmetije v okolici, od letošnjega leta pa smo Vipavci bogatejši z nastanitveno ponudbo, saj lahko obiskovalci prespijo na glavnem vipavskem trgu v lepo urejenih apartmajih Koren.

Več o ponudbi Vipavske doline najdete na spletnem portalu: www.vipavska-dolina.si .

Sorodni članki

Prijava