Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kako ostati v koraku z modo, med tem ko potujete

Vsebina

Če živite iz nahrbtnika, ni ravno preprosto biti vedno glamurozen. Imeti oblačila v trendu, biti naličen in s pričesko za pravo priložnost. Zato je potrebno imeti pri sebi vedno primerna oblačila, ki omogočajo, da boste izgledale senzacionalno, čeprav s seboj ne boste rabile nositi cele garderobne omare.

Preden greste na pot, se oskrbite s po nekaj kosi oblačil, ki spadajo med zimzelene standarde poletne mode, ki jih lahko različno kombinirate. Pomembno je izbrati oblačila, ki se barvno dopolnjujejo, a niso povsem nevtralnih barv, da se na fotografijah ne stopite preveč z ozadjem! Skrivnost uspeha je v tem, da lahko oblačila, ki jih imate med seboj kombinirate in ne da morate vsakič menjati prav vse. Da pa oblačila ne delujejo preveč pusto, boste seveda imele pri sebi še par dodatkov, katerih barve pa naj bolj izstopajo. Tako bo videti, da ste povsem novo oblečene. Razne modne dodatke je zelo preprosto dobiti tudi v trgovinah, na stojnicah in še marsikje drugje v državah, kamor boste šle na mondene poletne počitnice, s tem pa boste svojemu stilu oblačenja dodali še pridih tujine in njihove kulture! Nikakor ni priporočljivo imeti veliko dragocenega nakita s seboj, ker sem osebno že izgubila občutek za to, kaj vse sem na potovanjih izgubila. Ko boste morale stvari zlagati in jemati iz kovčkov ter jih prestavljati sem in tja, se vam bo zagotovo zgodilo, da kaj založite!

Da bi kot modne popotnice dobile boljši občutek, kaj si obleči, je tukaj 8 predlogov za poletni oddih s stilom, ki vedno pridejo v poštev.

1. Majice
Majice brez rokavov (na naramnice) ali s kratkimi rokavi, so najenostavnejše in jih je preprosto kombinirati z različnimi oblačili. Če so enobarvne, je mogoče izvesti z njimi še več kombinacij.

2. Jopice
Ker boste nedvomno naleteli na različne vremenske in družabne situacije, je pomembno imeti lahkotno jopico, da vam ob večerih ne bo preveč hladno. Prav tako pa jo boste morda morali obleči tam, kjer ni primerno razkazovati golih ramen!

3. Oblekice
To je najboljši način, kako boste na potovanju dajale videz glamuroznosti, brez pretiranega truda. Lahko so kratke ali spuščene in na vsak način boste delovali urjeno in sproščeno! Najbolje je, če imate oblekice za vsako priložnosti: brez naramnic, na naramnice in do gležnjev. Cvetlični vzorci so dober izbor, čeprav tudi črna in enobarvne oblekice (barva je odvisna od trenda poletja) prav tako vedno pridejo prav. In ne pozabiti, da je oblekico vedno znova lahko poživiti z modnimi dodatki!

4. Kavbojke
Če tako kot jaz, nimate nebeško dolgih nog, potem so plitve kavbojke najboljši izbor. Po potrebi jih lahko celo zavihate in nosite krajše.

5. Kratke hlače
Nizko na bokih oprijete kratke hlače za vroče dni, ali pa nekoliko daljše (malo nad koleni) za prehod s popoldneva v večer. Mislim, da boste dobro izbrale!

6. Kopalke
Med poletnimi počitnicami, je velika verjetnost, da boste naleteli na plažo, zaliv, zdravilišče, savno, izvir tople vode ali hostel z bazenom – zato imejte pri sebi kopalke. Zelo preprosto jih je vreči med prtljago, so pa zelo pomembne, kadar želite malo naravnega sonca!

7. Pomembno: obutev
Ko želite ob večerih ven, preprosto ni druge, kot zapeljive visoke petke! Saj ste šle na potovanje, da se zabavate, kajne? Po mojih izkušnjah, so najboljše nevtralne, oziroma če nimate oblačil v nevtralnih barvah, ali črne petke. Natikači so poceni in preprosti za vsakodnevno uporabo na plaži ali sprehod po mestu! Čeprav se morda modni svet s tem ne bo strinjal, je lahko zelo pomemben del obutve tudi par športnih copatov, če slučajno želite videti še malce narave. Saj veste, kaj mislim!

8. Ključni dodatki
Trije dodatki, brez katerih ne smete nikamor so: vpadljiva sončna očala, urejena bisaga za vse vaše stvari (če je usnjena še toliko bolje) in seveda pas, za poseben učinek na vaši garderobi!

Upam torej, da vam ta močno prilagojen seznam pomaga, ko se boste podajale v nakupe za oblekami, preden se odpravite na modne pustolovščine. Uživajte in ne pozabite na ličila!

 
Lauren O'Connor

Sorodni članki

Prijava