Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prisrčno dobrodošli na Severno Irsko!

HI Severna Irska ponuja šest mladinskih domov, ki se nahajajo po celi Severni Irski – vsak ponuja veliko več kot le udobje in čisto posteljo za noč.

Vsebina

Znamenitosti Severne Irske so med najbolj neverjetnimi na svetu

Pričnite kar v srcu Severne Irske v živahnem mestu Belfast, prerojenem mestu; razdeljenem v preteklosti, a vendar stičiščem, ki dandanes obiskovalcem prikazuje svojo močno kulturno plat. Povsod lahko vidite preteklost mesta, od arhitekture veličastnih zgradb, kot je mestna hiša, ali pa Velika operna hala in Kronska pivnica. Osrednji muzej Titanic Quarter Maritime Museum – je posvečen sloviti ladji RMS Titanic, ki so jo zgradili prav v srcu Belfasta in bo dokončan v letu 2012 (na stoletnico nesreče). Veliki načrti so pripravljeni, da okolico uredijo v največji svetovni muzej Titanika.

Pojdite ob 170km ob obalni poti proti severni obali, ki se lahko pohvali z mnogo znamenitostmi, kot so grad Dunluce, Mussenden Temple, vrvni most Carrick-a-rede ter seveda Giants Causeway in ostalimi zaščitenimi kraji, ki jih lahko obiščete, med tem ko vas plaže vabijo na sprehode in deskanje.  

Naužijte se panoramskega razgleda iz hostla Whitepark Bay, ki se nahaja ob sami obali. Ponoči sedite ob ognju in glejte v širjave oceana, ter pustite, da vas lokalne zgodbe ponesejo v svet, ki vas obdaja.

Nadaljujte kratko popotovanje do umirjenega Mill Resta, ki se nahaja v slikoviti vasici Bushmills. Obiščite staromodno trgovinico s sadjem, ki se nahaja v samem srcu vasice, ki deluje prav nadnaravno. Poklepetajte z lokalnimi prebivalci in vandrajte po ulicah, da vpijete vzdušje, preden se ustavite v destilacijskem obratu Bushmills, kjer že 400 let žgejo pravi domač irski whiskey. Rathlin Island, s svojim vpadljivim svetilnikom, pa leži le 10km stran od obale in ga je moč doseči z rednim trajektom, ki vozi iz Ballycastla.

Ko pa boste izčrpali vse lokacije severne obale, nadaljujte v okrožje Fermanagh. Prenočite v hostlu Enniskillen, ki naj bo vaša postojanka za nadaljnje izlete proti kavarni Mad Hatter in si privoščite odličen obrok. Fermanagh je zakladnica naravne lepote, ki ponuja pravo zdravilo proti vsakodnevnemu stresu.

Podajte se v jame marmornega loka – enega izmed najlepših primerov neverjetnega podzemnega sveta rek, slapov, zavitih rovov in bogatih sob, ki jih spoznavate iz čolniča ali peš. Stopite v preteklost in obiščite grad Enniskillen. Izvira iz 15. stoletja, skozi zgodovino pa so se tukaj odvijale mnoge bitke zanj. Nahaja se ob reki Erne – na zgodovinski lokaciji je tudi muzej Fermanagh County in muzej Inniskillings. Pojdite do lončarstva Belleek in odkrijte skrivnosti, zaradi katerih so postali svetovno znani. Fermanagh je tudi dom treh nacionalnih zakladov – grad Coole, posest Crom in dvor Florence.

Jezersko območje Fermanagh je pravi raj za ribiče. Z mnogimi jezerci in rekami ponujajo vode veliko ulova in možnosti, da si sami ulovite večerjo – ujeli boste tako lososa kot krapa (rjavega ali mavričnega).

Ko obiščete naš hostel Armagh boste na pragu mesta in enkratnega dela Irske. Armagh je srce proslave življenja svetega Patrika in je tudi ključna postojanka na romarski poti svetega Patrika. Mesto je sakralna prestolnica Irske, tako da se sprehodite po tem ponosnem mestu in njegovih elegantnih gregorijanskih ulicah ter tripasovnih središčih. Impresivna katoliška katedrala z dvojnima spiralama so prav veličastne za obisk. Sledite poti svetega Patrika in spoznajte druge kraje v okrožju Armagh in Down ter pridite do zadnjega hostla v obmorskem mestecu Newcastle.

Ob vznožju Mournesa, je Newcastle odlična postojanka za odkrivanje čarobnih gora. Vsekakor morate slediti zidu Mourne. V dolžini 35km povezuje nekaj najvišjih vrhov in je spomin na vztrajne prebivalce, ki so obdelovali kamen. Obiščite veličastno dolino Silent Valley in rezervoar Ben Crom, ki od leta 1930 skrbi za zaloge vode mesta Belfast.

 
V okolici Bryansforda in Tollymore so centri za pustolovščine na prostem – od umirjenih do ekstremnih. Lahko greste na pohode s poniji, bouldering, vožnje s kanuji, plezanju ob vrvi, planinarjenju in celo obiščite edini teren za gorsko deskanje na Irskem! Tako Tollymore kot Castlewellan imata izjemne gozdne parke... 

Ne boste hoteli od tam...

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava