Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Jaz, alter ego, Dunaj in seks v mestu

Duša me je vodila za duhom glasbe in pesmi. Šla sem poslušat in šla sem gledat. Šla sem jaz in šla sem druga jaz. Šla sem z željo okusiti noto rock'n rola. Prejela veliko več.

Vsebina

Doživela Dunaj na svoj način

Magično mesto te posrka vase takoj, ko se prepustiš toku podzemne železnice. Vonj po tirih. Vonj po ljudeh. Vsak govori svoj jezik, a z malo domišljije takoj vidiš, kaj govorijo, kaj mislijo, kaj čutijo. Prevzemaš njihovo bit, ker zdaj tvoje srce bije s tem mestom. 

Kovček, majhen a udoben

Džins, črn lak za nohte, nekaj nakita in ogromno entuziazma. Ko roko stisneš v pest, jo dvigneš v zrak, zapreš oči in se predaš glasovom strun. Vem, da je danes moj dan! Vonj po kitari me ponese v dvorano, polno ljudi. Vsi čakamo samo eno - Alter Bridge!

Nisem razočarana. Mesto se smeje. Vsi se smejemo. Mislim, da smo vsi prav malo zadeti. Struna, napeljana iz kitare, direktno v naše žile.
 
Polna adrenalina se vračam nazaj v hostel. Utrujena od poti, od nervoze, od koncerta … ampak jaz in moj alter ego sva prepolna adrenalina. Ne še spat!
 
Letela sem na krilih, ko sem prišla v sobo. Sej ne morem verjeti, da je lahko telo tako utrujeno, duša pa tako budna. Ajde, gremo spat! Jutri je nov dan. »Cimer« ni ravno navdušen nad mojim nočnim pohodom skozi sobo. Jezni pogled in komentar mi da vedeti, da je nad mojim obnašanjem ogorčen, a temu (mojemu) srečnemu obrazu je bilo prav vseeno za vse negativne opazke. Danes sem srečna. Malo sem pomislila, kako neumno je vzeti posteljo v »dorm-u« in ne pričakovati, da ti bo čez noč pricapljal kakšen tak »srečkovič«, kot sem jaz … prižgal lučko in morda spustil kakšen zvok.

Dunaj je zjutraj čudovit

Vsi hitijo v službe. Mesto je prepolno ljudi. Mogoče za kakšno sekundo ne čutim tiste pripadnosti, a mi srce zaigra že pri prvi kavarni, ko vidim par, ki se drži za roke in se zaljubljeno gleda. Proti meni počasi prihaja panker z rdečimi lasmi in obrazom, polnim »pirsingov«. Mimo mene pridrvi elegantno oblečena gospa, s »fensi« torbico in močnim parfumom, na skiroju. Skiro! Ljudje tukaj obožujejo skiroje in MP3 plejerje.

Dunaj me je ponovno prevzel

Nisem prvič na Dunaju. Zato me ne zanimajo stavbe, ne zanimajo me znamenitosti. Zanima me človek. Gledam, požiram, se učim. Dušo napolnim z nekajurnim pohodom po umetnostni galeriji, kjer spoznam, kako tanka črta je med »biti človeški« in »biti človek«. Vsak, ki si ogleda razstavo Egona Schiele-ja in ostalih (morda lahko rečem somišljenikov),  se vsaj malo zazre vase, saj med prestopanjem med enim in drugim umetniškim delom pomisli, kako malo je v resnici potrebno, da se popolnoma razgališ in kako dosti talenta, egoizma in drugačnosti je potrebno, da to pokažeš celemu svetu. Priporočam.

Nočno življenje. Da ali ne?

Da. Po priporočilu mladeničev iz podzemne, klub Chelsea, kamor je vredno zaviti. Nič posebnega, bi rekla. Morda. A prepričata me njegova skromnost in dobra glasba. Vidim, da je ta klub videl že marsikaj. Razpoke nosijo breme na svojih plečih. Ne samo dejstvo, da je dejansko lociran pod železnico. Niti predstavljati si ne moremo, koliko zgodb se je zgodilo pred njegovimi očmi. Tu so zapisane besede, ki morajo ostati skrite in nedotaknjene.

Avstrijci so plašen narod. To se pokaže takoj, ko pokažem, da sem drugačna. Da sem tuja. S pogledi me požirajo, imam občutek, da si želijo kanček moje »hudičnosti«, moje spontanosti.

Dorm room pokaže svojo pravo stran

Najprej me »tisti hudi cimer«, tik pred svojim odhodom, prikrajša za moj tuš gel ( Prosim, no! To je enako, kot da nekomu vzameš rabljene spodnjice.), nato ponoči doživim nekaj, kar tudi vsakega »odprtega« človeka malo preseneti. Seks v mestu ( ali brezplačna digitalna televizija ). »Cimra« se je odločila pripeljati svoj nočni priboljšek kar v sobo. In ko govorim o priboljšku, ne mislim vibratorja, ampak živo bitje. Oba pijana do onemoglosti v 2 do 4-ih urah (čas je – še posebej sredi noči – zelo relativna in občutljiva zadeva) nista uspela doživeti orgazma, ne glede na to, kako zelo sta se trudila.  Tudi jamranje ni pomagalo. Ne njeno, ne njegovo. Zbudim se ob zvokih ekstaze ( recimo!? ) in ugotovim, da je vsa soba budna. Vsi iščemo čepke, MP3-je, nekaj, kar nas bo rešilo pred to (a)gonijo. Temu ni konca.  Vmes se sprehajamo na WC ( Hja, ko nimaš ponoči kaj početi, te hitro pritisne lulat! ), se premetavamo in ne vemo, kaj bi sami s sabo. Njiju očitno to sploh ne moti.

Pijana kot klada

Ko je med pavzo tudi sama sebe olajšala za kašen deciliter ali dva predelanega alkohola, sem v resnici ugotovila, kako zelo je bila ta punca pijana. Ko je namreč stopila iz kopalnice, so se pred njo naenkrat pojavile garderobne omarice in zaradi svojih počasnih refleksov se jim ni mogla pravočasno izogniti. No, te  omarice so se v njo zaletele  tako močno, da so verjetno zbudile še »cimre« iz sosednje sobe. Tako je! Ko je vojna, je vojna za vse!

Open invitation

Naslednje jutro mi je Španec ( cimer-faca ) rekel samo: »Imel sem občutek, kot da je vse skupaj eno odprto povabilo!«. Samo  nasmejala sem se, a ko se je na koncu samo še prekrižal, mi je bilo jasno, da nisem edina mislila, kako neokusno in popolnoma idiotsko obnašanje je bilo to. Ker ni razumela obsojajočih pogledov in nenaspanih obrazov, ji je njen prijatelj povedal, da je bila malo preglasna, a se ona tega sploh ni spomnila. Žalostno, a ne?

Alter ego

Prav je, da ljudje pobegnemo od svojega vsakdana in morda kdaj pa kdaj pozabimo, kdo smo, spustimo vajeti in se prepustimo. Vsak po svoje. Preko vonja, oči, ušes ali tudi seksa … Pomembno pa je, da pri vsem tem ne pozabimo na naše duše, kajti ne glede na mesto (Dunaj ali katero koli drugo), vse dogodivščine, zgodbe ali pustolovščine, ki se nam dogajajo/ali se nam lahko zgodijo … Jutri bo spet nov dan in jutri bomo morali s tem živeti. 

Potujte, spoznavajte, živite! A vaš alter ego naj bo samo ena majhna zlata rezerva, ki vam bo odprla oči in vas morda tudi opogumila pri kakšni stvari, ki si je drugače ne bi upali storiti … 
 
Lahko noč, Dunaj!

Barbara Čičak

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava