Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

HI razglasila najboljših 5 hostlov na svetu!

Hostelling International (HI), ki je edina globalna mreža hostlov, je razglasila najboljše hostle po mnenju njihovih uporabnikov. Vsakoletno srečanje upraviteljev HI hostlov je potekalo na Dunaju v Avstriji, kjer se je odvijala tudi ceremonija podelitve naslovov petih najboljših hostlov HI mreže.

Vsebina
 
 
Popotniki, ki so pustili ocene na spletni strani hihostels.com tekom leta 2011 so tako soodločali o najboljših hostlih v naslednjih petih kategorijah: najbolj prijazen hostel, najbolj učinkovit hostel, najbolj udoben hostel, skupno najboljši hostel in država z najboljšimi hostli.
 
Mikael Hansson, direktor Hostelling International prav: »Te nagrade so odlična priložnost, da proslavimo najboljše, kar ima HI mreža za ponuditi  hkrati pa se lahko ozremo tudi na dosežke, ki jih dosegajo upravitelji hostlov s svojimi ekipami, da bi ugotovili, kje se nahajajo. Vsem je skupno, da bi želeli pomagati ljudem vseh starosti in narodnosti, da uživajo v svojem okušanju sveta popotništva, kar je veliko več kot samo nuditi posteljo za prenočitev.«

Rezultati najboljših hostlov so tukaj:

Najboljši hostel 2011: Lerwick Hostel (Šetlandski otoki), Škotska

Najbolj prestižna nagrada za najboljši hostel je bila podeljena hostlu z največ točkami v vseh združenih kategorijah. Nahaja se na otoku severno od obale Škotske, na otočju Šetland - Lerwick Hostel (znan tudi kot hiša Isleburgh). Že lani je bil proglašen za najboljši hostel Evrope, letos pa je pobral še prestižno svetovno nagrado. Obiskovalci preprosto obožujejo to lokacijo v bližini znamenitosti v prekrasni vili s prekrasnim razgledom in so zadovoljni s prijaznostjo in učinkovitostjo osebja.

Najprijaznejši hostel 2011: HI - Martha's Vineyard, ZDA

HI vam lahko jamči za prijazne nasmehe osebja, ki vam izražajo dobrodošlico v vseh HI hostlih po svetu, vendar to nagrado dobijo le hostli, ki se posebej izkažejo na tem področju. Letos je to nagrado prejel Martha’s Vineyard, otoško letovišče na obali zvezne države Massachusetts v ZDA, ki je goste prepričal s svojimi palačinkami za zajtrk, zlasti pa so bili opazni komentarji, ki hvalijo osebje, kako je prijazno, skrbno in neverjetno uslužno.

Najbolj udoben hostel 2011: Utano Youth Hostel, Kyoto, Japonska

Ta ultra-moderen hostel se nahaja v centralni Japonski in ima lastno japonsko kopel, ki je zelo priljubljena med gosti! Obiskovalci zelo visoko ocenjujejo vesoljsko počutje v tem hostlu, udobno pohištvo, mirno vzdušje in umirjena soseska. Ta hostel je tudi v bližini zanimivosti, kot so templji in muzej.

Najbolj učinkovit hostel 2011: HI Baan Dinso, Bangkok, Tajska

HI Baan Dinso je čvrsto ustoličen kot eden najpriljubljenejših hostlov sveta, saj so ga gostje izglasovali za naj hostel leta 2009 in 2010, zato ni čudno, da je tudi letos na seznamu najboljših. Opisan je kot oaza miru v vrvežu Bangkoka. Hvalijo ga po prijaznih cenah ter čistoči, zlasti pa izstopa osebje, ki je pripravljeno vložiti še dodatni trud, da se vsi gostje počutijo prijetno.

Najboljša država hostlov 2011 – Južnoafriška republika

22 hostlov Južnoafriške republike je pridobilo najvišje ocene za Najboljšo državo hostlov. To je velikanski dosežek za povezavo, ki se je pričela le pred malo več kot enim letom. Ponujajo odlične lokacije ob plažah, do vstopov v naravne parke znane po celem svetu – in tako ima vsak hostel Južnoafriške republike za ponuditi prav posebno pustolovščino.

Vse nagrade v vseh kategorijah temeljijo na ocenah, ki so prispele v 12 mesečnem obdobju med 1. novembrom 2010 in 31. oktobrom 2011. V tem času je bilo potrebno zbrati vsaj 5 ocen na mesec, če se je hostel želel kvalificirati na tekmovanje.

Sorodni članki

Prijava