Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Ustvarjalni hostli v Italiji

Vsebina

Od septembra 2011 se je odprlo že 6 »Ustvarjalni hostli« v Italiji!

Ustvarjanje teh umetniških laboratorijev je omogočil projekt OSTHELLO, ki ga izvaja Italijanska Zveza Hostlov v sodelovanju z Uradom za mladino Italijanske vlade.

 
Zahvaljujoč tej iniciativi – edini te vrste – so dejanski »umetniški laboratoriji« organizirani v pilotnem projektu hosteling mreže, ki predvideva, da bo 8 hostlov v tej fazi, kasneje pa se jim bodo pridružili še ostali, opremljenih s sobami za predvajanje projekcij, snemalnimi studiji, sobami za vaje (gledališčem), laboratoriji novinarstva, delavnicami z vizualno umetnost in skupnimi prostori za nastopanje, predstave in razstave.

Trenutno je vključenih osem hostlov za sledeča področja:
- Bologna in Perugia za glasbo;
- Cagliari in Firence za filme;
- Genova in Neapelj za gledališče;
- Matera za vizualno umetnost;
- Trst za novinarstvo.

V teh hostlih že ponujajo povsem brezplačne seminarje in tečaje. To je na voljo vsem, ne le obiskovalcem, ki prenočujejo v hostlu, kar pomeni, da se hostel resnično pretvori v hišo kulture in pritegne mlade, da se posvetijo svojim strastem preko izobraževalnih dejavnostih in usposabljanjih na bazi učim se tako, da delam.

 
Laboratorijske dejavnosti usmerjajo svetovno priznani mentorji: filmski laboratorij Mr Gianfrancesco Lazotti, znan režiser in scenarist; glasben laboratorij Mr Vittorio Nocenzi, skladatelj in pianist; gledališče pa Massimo Romeo Piparo, največji italijanski režiser mjuzikov.

Preostala dva laboratorija boste kmalu predstavljena in bosta posvečena vizualni umetnosti v Meteri in novinarstvu v Trstu.

Ostanite v stiku z OSTHELLO in izvedeli boste več o tečajih in novostih v projektu. Lahko pa boste tudi rezervirali svoj oder, svoj dostop do umetniškega laboratorija, da lahko preberejo zanimivosti in življenjepise mentorjev.

Ostanite v stiku z nadaljnjim razvojem projekta in programom laboratorijev na www.osthello.it .

Sorodni članki

Prijava