Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hostel pod Voglom- Bohinj, Slovenija

Vsebina

Hostel Pod Voglom se nahaja v središču Triglavskega narodnega parka v Bohinju v Sloveniji. Zaradi svoje lokacije tik ob Bohinjskem jezeru je idealen za preživljanje aktivnih počitnic in primeren za vse, ki so radi v naravi.

 
Turistična zveza Slovenije je v projektu »Moja dežela – lepa in gostoljubna« Hostel Pod Voglom že tretje leto po vrsti uvrstila med 3 najboljše v kategoriji mladinskih prenočišč (hostel je prejel priznanje za drugo, prvo in tretje mesto). V letu 2011 je Hostel Pod Voglom prejel tudi certifikat kakovosti- HI QUALITY s strani mednarodnega združenja Hostelling International.

V zadnjih dveh letih se je v Hostlu Pod Voglom prenovilo 3 nadstropja v depandansi, in sicer v sklopu različnih projektov. Dvakrat so hostel obiskale dijakinje Srednje aranžerske šole iz Sežane in poslikale sobe z naravnimi motivi slovenskih regij, ob drugem obisku pa so sobe izpod rok dijakinj zaživele v podobah junakov iz bohinjskih pravljic (Povodni mož, Škrat Polesnjak, Zlatorog, Bela žena in Zmaj Govic). V zadnjem projektu je prišlo do sodelovanja z vrtcem Bohinj, kjer so otroci skozi celo leto zbrali paleto risbic, ki smo jih v hostlu obesili kot stalno razstavo in sedaj krasijo stene pritličnih sob v depandansi.

Hostel Pod Voglom nudi tri vrste namestitve (sobe s kopalnico, sobe s skupnimi kopalnicami in skupna ležišča). Prav zaradi tega ga vsako leto obiščejo, ne samo mladi, temveč tudi družine z otroki, ki raziskujejo bohinjsko okolico, ki nudi številne možnosti za preživljanje aktivnega dopusta v Triglavskem narodnem parku.

V hostlu se nahaja športni center Pac sports, na dvorišču pa adrenalinski park. Ravno tako si gostje lahko sposodijo čolne, kanuje, kajake ali gorska kolesa. Tistim, ki so željni še več adrenalina, hostel ponuja udeležbo pri  kateri od športnih aktivnosti kot so rafting, hydrospeed ali soteskanje,ali pa ogled Bohinjskega jezera od zgoraj na tandemskem poletu s jadralnim padalom.

 
Na  vrtu z otroškimi igrali ter ležalniki  si gostje lahko odpočijejo in v senci dreves preberejo kakšno knjigo. Med dodatno ponudbo Hostla Pod Voglom spada organizacija raznih srečanj, koncertov, potopisnih predavanj, teambuilding programov in piknikov za goste hostla in individualne skupine. Ravno tako hostel skozi celo leto nudi nastanitev šolskim skupinam, športnikom na pripravah ter organizira športne dneve in aktivnosti za mladino.

Če vas zanimajo aktivne in preproste počitnice v stiku z naravo, boste v Hostlu Pod Voglom prav gotovo našli nekaj za vas, vašo družino in prijatelje.

KRATEK OPIS IN PONUDBA HOSTLA POD VOGLOM
Lokacija: na južni obali Bohinjskega jezera, 2 km od Ribčevega Laza, 2 km od spodnje postaje žičnice Vogel
Dostop: po cesti z avtom, avtobusom, pozimi Ski Bus do najbližjih smučišč
Sobe: hostel 15 sob, prizidek depandansa: 32 sob
Opremljenost sob depandansa: kopalnica, balkon
Opremljenost sob hostel: 4 sobe kopalnica, ostale etažna kopalnica
Ponudba hotela: terasa, bar, restavracija (večerje), tv- soba, izposoja koles, kanujev, kajakov, mreža za odbojko, namizni tenis, namizni nogomet, biljard, slack line park, shramba za smuči, pralnica,  lastna obala
Popusti: člani YH International - 10%, izposoja čolnov, koles in športne aktivnosti – 10%, otroci do 4.leta  – 100%, otroci pod 12 let - 30%
Oddaljenost: pošta, trgovina - 2 km, Bohinjska Bistrica, smučišče Kobla, železniška postaja – 8,5 km, Golf Klub Bled in Casino Bled– 29 km, Aeroklub Lesce – 31 km, Letališče Ljubljana – 63 km

Sorodni članki

Prijava