Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Posebne dejavnosti za HI člane v Franciji

Vsebina

Pariz – mestni oddih
3 dni/ 2 noči od €159*

Štirje hostli v Prizu se nahajajo v zelo živahnih in razvijajočih se četrtih, le po par minut stran od glavnih znamenitosti mesta (z javnim prevozom).

 
Nastanitev vključuje:
- 2 nočitvi v enem izmed štirih hostlov : Paris- Le d’Artagnan, Paris Jules Ferry, Paris-Cité des Sciences or Paris-Clichy.
- Vsakodnevni zajtrk.
- Tridnevno vozovnico za javni prevoz « Paris visite » (Versailles in DisneyLand Paris sta vključena).
- Dvodnevno vstopnico za muzeje « Paris Museum Pass » (Louvre, Versailles, Notre Dame towers in še veliko več).
- Križarjenje po Seine z « Les Vedettes du Pont-Neuf ».

Dodatne možnosti: podaljšajte na 3 ali 4 nočitve.

* če je nastanitev na voljo – cena velja do 31/12/12, za eno osebo v večposteljni sobi.
 
 


Strasbourg – spoznajte prestolnico Alzacije s kolesom
3 dni/ 2 noči od €79*

Na bregu reke Rajne se le 4,5km od centra mesta, nahaja hostel, ki nudi odlično izhodišče za ogled mesta, evropskih institucij in alzaških vinogradov. V hostlu lahko nočite v sobah s 3 do 6 postelj, imate obroke in celo disco-pivnico.

 
Nastanitev vključuje:
- 2 noči v hostlu “Les 2 rives”.
- Vsakodnevni zajtrk.
- Dvodnevna izposoja koles.
- “Strasbourg Pass”, karto za glavne muzeje in znamenitosti v mestu (katerikoli muzej, razgledna ploščat katedrale, predstavitev astrološke ure, vožnja po reki…).
Dodatne možnosti: ostanete lahko še tretjo noč.

* če je nastanitev na voljo – cena velja do 31/12/12, za eno osebo v večposteljni sobi (cena velja za polnoletne osebe, za goste mlajše od 18 let je cena 73€).
 

Carcassonne – Konec tedna Kulture in gastronomije
3 dni / 2 noči od €55*

Ta hostel se nahaja v srednjeveškem mestu, ki je čvrsto za zidovi UNESCOve dediščine. Pod južnim soncem, boste imeli prijetno nastanitev, v gradu Cathar, kjer boste uživali v šarmantnih južnih trgih.

Nastanitev vključuje:
- 2 noči v Carcassonne YH.
- Dnevne zajtrke.
- Tradicionalen obrok (Cassoulet).
- Enodnevna sposoja kolesa.
- Voden ogled po srednjeveškem mestu.

*Cena je za osebo v več-posteljni sobi, le ob koncih tedna med 30/03/12 in 01/07/12 in med tednom od 31/08/12 do 28/10/12.
 

Grenoble – Spoznajte vstopno postajo Alp
2 dni/ 1 noč €32*

Ta hostel ima vse značilnosti podeželja, saj se nahaja v 5000 m² velikem parku in tudi mesta, saj je le 10 minut vožnje z avtobusom stran od mestnega centra. Odlična kombinacija za fantastične počitnice! S sodobno arhitekturo in okolju prijazno gradnjo, je ta hostel prejel HI-Quality certifikat že leta 2007. Ima prekrasen bar, odlično francosko hrano in udobne sobe. Prestolnica francoskih Alp vam ponuja svojo kulturo in športno dediščino, ki vam zagotavljajo odličen oddih.

Nastanitev vključuje:
- 1 noč v Grenoble Agglomeration YH.
- Zajtrk.
- “Discovery Pass” kartico dve izmed štirih najbolj obiskanih znamenitosti mesta (žičnica do trnjave la Bastille, mestni muzej, voden ogled mesta, vožnja s turističnim vlakcem).

Dodatne možnosti: možna nastanitev in aktivnosti tudi za 3 in 4 dni.

* Prosta nastanitev in cena veljavna od 01/05/12 do 30/09/12. Cena na osebo v več-posteljni sobi.
 

Annecy –  »Jezervirano!« za vas…
3 dni/ 2 noči €95*

Ne imenuje se zaman »male alpske Benetke!« To mesto se nahaja na vznožju Alp in ob drugem največjem jezeru Evrope. Očarala vas bo dediščina in kanali po tem očarljivem mestu. V hostlu boste občudovali terase, polno opremljene kuhinje in sobe s po petimi sobami s sanitarijami.

Nastanitev vključuje:
- 2 nočitvi v Annecy YH.
- Vsakodnevni zajtrk.
- 1 izmed sledečih ponujenih dejavnosti:
- 1 dan gorskega kolesarjenja (z inštruktorjem).
- ½ dne gorskega kolesarjenja + ½ dne kanjoninga (z inštruktorjem).
- ½ dne ogleda jezera s kolesarjem + ½ vožnje s kajakom po jezeru (brez inštruktorja).
- 1 dan potapljanja v jezeru (z inštruktorjem).

Dodatne možnosti: kosilo za na pot.

*Nastanitev na razpolago in cena veljavna od 01/06/12 do 15/09/12. Cena je po osebi za več-posteljno sobo.
 

Marseille – “vožnja s kajakom po Sredozemlju”
3 dni /2 noči €130*

Podajte se na sredozemsko obalo, kjer je hostel le par korakov stran od plaže in blizu prelepih in legendarnih brzic Marseillea ‘Calanques’. Drugo največje mesto Francije ima slikovito pristanišča, prikupno staro jedro in celo paleto muzejev. Hostel vam ponuja sobe z dvemi do šestimi posteljami in ima svojo pivnico, skupne prostore, vrt…

Nastanitev vključuje:
-  2 nočitvi v Marseille YH.
-  Vsakodnevni zajtrk in večerja v hostlu.
- 2 dni vožnje s kajakom po morju (z inštruktorjem – 2x po pol dneva).

Dodatne možnosti: možna nastanitev tudi za 2 dni / 1 noč in 2 polovična dneva dejavnosti po €110.

* Nastanitev na voljo po označeni ceni do 30/11/12. Cena na osebo v več-posteljni sobi.
 

Chamonix Mont-Blanc  – “100% vzdušje gora ”
1 noč - polpenzion €34.20*

Hostel je na umirjeni lokaciji 2 kilometra iz centra svetovno znanega smučišča Chamonix in ob vznožju veličastnega ledenika 'Bossons'. Od tod se vam razprostira pogled na mogočni Mont Blanc, tako da je ta nastanitev odlična baza za raziskovanje gora. Na voljo vam je vse, česar bi se lahko domislili: gorsko kolesarjenje, plezanje, spuščanje z zmajem, rafting, pohodništvo … zaželite si in našli boste!

V hostlu lahko poskusite tradicionalno hrano, udobne fotelje, živahen skupni prostor z mizo za biljard, vrt, namizni tenis…

*Cena velja od 25/05/12 do 30/09/12 za eno osebo v več-posteljni sobi, vključno z večerjo, nočitvijo in zajtrkom v Chamonix YH.
 

Plouharnel – “deskanje z zmajem v vodah Bretanije ”
7 dni/ 6 noči €490*

Čudovit zaliv, preko 10 kilometrov krasne peščene plaže… prispeli ste v Plouharnel! Sonce in pogled na ocean sta vedno odličen popotnik za ljubitelje morja. Tukaj boste pa uživali še v okolju prijazni nastanitvi v hostlu le par metrov stran od plaže, znanem po prijaznem osebju in številnih dejavnostih: vožnja s kajakom po morju, deskanje, peščeno-jahtanje … 

Nastanitev vključuje:
- 6 noči v Plouharnel YH
- Vsakodnevni zajtrk.
- 20 učnih ur deskanja z zmajem (z inštruktorjem).
Dodatne možnosti: na voljo je tudi polpenzion.
* Nočitve so na razpolago, cena velja od 01/04/12 do 30/06/12 in od 01/09/12 do 03/11/12. Cena na osebo v več-posteljni sobi.

Splošni pogoji:
Dejavnosti za člane HI so odvisne od trenutne dostopnosti.


 
Priporočamo tudi naslednja dva hostla:

Biarritz YH
Biarritz, evropska prestolnica deskanja, vam ponuja prvovrstno nastanitev v hostlu. Sodoben, udoben, ter preprost za uporabo, vam ponuja množico dejavnosti, med katerimi lahko izbirate (tako športne kot kulturne). Lokacija ne bi mogla biti boljša! Nahaja se blizu sredstev javnega prometa in je vstopna točka za deželo Baskov. Pohodništvo vas bo zagotovo pritegnilo, saj boste ob vznožju Pirinejev, na pragu Španije. Mnogi romarji se ustavijo v hostlu, preden se odpravijo na obalno pot imenovano tudi "El Camino Francés", ki vodi do Santiago de Compostela.

Hostel se nahaja na zaščitenem območju Natura 2000, na obali jezera in blizu največjega muzeja deskanja in pomorstva v Evropi Biarritz Océan / la Cité du surf.

Biarritz hostel je kot tretji na svetu prejel nagrado HI Quality Label, maja 2005 in jo vsako leto znova potrdil, saj gostom zagotavlja konstantno kakovostno ponudba.
 
Zelni ključ je znamka turističnih nastanitev, ki jo je Biarritz Youth Hostel prejel oktobra 2010 kot potrdilo za okolju prijazno upravljanje.

Lyon YH
Hostel Lyon je v srcu mesta, znanem kot gastronomski prestolnici Francije ter je blizu renesančnemu predelu mesta, med katedralo St Jean in galsko-rimskim muzejem.  Poleti 1998 so v prenovljeni zgradbi odprli hostel, ki ponuja prekrasen pogled nad mestom. Nahaja se v četrti Vieux Lyon, in je blizu nekaterim pomembnim zgodovinskim lokacijam kot so St Martin d’Ainay, katedrala Saint Jean-Baptiste in cerkev St-Nizier. Muzeji o zgodovini mesta, galsko-rimska civilizacija in svet lutk so v neposredni bližini hostla.

Na voljo je 180 postelj, s katerimi hostel zagotavlja udobje vašega počitka, nudi pa tudi možnost druženja z ostalimi popotniki. Zajtrk je vključen v ceno in imeli boste tudi dostop do kuhinje, pralnice, televizije in brezplačen WiFi.
 
Obiščite HI Francija ali hihostels.com, da rezervirate katerikoli hostel v Franciji.

Sorodni članki

Prijava