Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Ogled beograjskega podzemlja

Dvo urni Ogled beograjskega podzemlja za 12 €

Najboljši način spoznavanja skritega Beograda je spoznavanje njegovega podzemlja. Ti podzemni prostori predstavljajo starejše sloje Beograda, ki so za različne kulture prezidale, vsakič ko bi mesto osvojile (kar se je skupaj zgodilo 38 krat).

Vsebina

 

 
Zgodb o razburkani preteklosti Srbije ni smiselno predstavljati, brez da bi videli še obstoječe ostanke. Za vas smo pripravili podzemne poti iz rimskega, avstrijskega, srbskega in turškega obdobja. Podzemni Beograd sestavljajo jame in okoli 100 votlin, ki so jih ljudje izkopali v apnencu v zadnjih 300 letih (tako Srbi, kot Avstrijci in Nemci), prav tako pa je mnogo bunkerjev, zakopanih vodnjakov, zajezenih rek ter predvsem stvaritve, ki so ostanki ljudi, ki so poselili Beograd.

Rimska dvorana – ohranjen stolp glavnih mestnih vrat trdnjave iz 2. Stoletja, je dolg 600 in širok 400 metrov. V rimski dvorani vam bomo na kratko prikazali nekaj izmed znamenitosti, ki se nahajajo pod današnjim Beogradom in so bile priče 7000-letni zgodovini mesta.

Vojaški bunker – pri beograjski trdnjavi je bil v obdobju kominforma (tekom hladne vojne, po drugi svetovni vojni), se nahaja bunker, kjer boste spoznali kakšne politične igre se je igral predsednik Tito, ko je razmišljal med vzhodom in zahodom.

 
Veliko skladišče smodnika – lahko se boste dotaknili zidov jame, ki so jo Avstrijci vdolbli v živo skalo, da bi zagotovili obrambo mesta, ki je postalo ščit krščanske Evrope pred turškim cesarstvom.

Vinska klet v jami – iz časov osvobajanja Srbije izpod Turkov v 19 stoletju izvira vinska klet, kjer bomo zagotovo kaj tudi poskusili.

 
Ogled vključuje: vstopnino za štiri izbrane lokacije, degustacijo vina ter angleško govorečega vodiča.

Odhodi: Torek 10:00; Četrtek 17:30; Sobota 12:00; Nedelja 14:00.
Dobimo se na Ulici Vuka Karađića 9, pred potovalno agencijo EuroJet Travel Agency

 
Več informacij na:
Go2 Serbia Travel Brand
Vuka Karadžića 9
11000 Belgrade, Serbia
www.go2serbia.net

Sorodni članki

Prijava