Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

10 stvari, ki jih lahko počnete na Nizozemskem

Vsebina

Nizozemska je dežela ravnin, kanalov, obale in jezer. Znana je tudi po svoji bogati kulturni zgodovini, slikarjih, mlinih na veter, coklih in tulipanih. Obiščite zgodovinska mesta, uživajte po čudoviti pokrajini ali pa se sprostite na peščenih otočkih. Če želite nasvete, je tukaj deset priporočil, kaj lahko počnete na Nizozemskem.

1. Pohod ob vodni obrambni liniji
Nova holandska vodna obrambna linija je obramba mest Amsterdam in Utrecht. Dolga je 135km in ima 45 trdnjav. Ob njej lahko hodite ali kolesarite ter si ogledate prelepo pokrajino ali pa se ustaviti v muzejih ali gradovih ob poti. Kot izhodišče in prenočišče pa lahko uporabite Stayokay Amsterdam Vondelpark hostel.

2. Uživajte v Jazzu
V juliju se odvija tridnevni Severnomorski Jazz festival v Rotterdamu, ki je svetovna prestolnica Jazza. Prenočite v rotterdamskem Stayokay hostlu blizu Oude Haven, zgodovinskega dela mesta polnega restavracij, pivnic in kavarn.

3. Vstopite v pravi vodni svet
Vstopite v vodni svet Frizijskih jezer. To je najširša mreža med seboj povezanih jezer, kanalov, ribnikov, mlak in rečic. Tukaj lahko plavate, surfate, jadrate, ali pa greste na malo križarjenje. Med hitrim ogledom – lahko vsakega avgusta uživate v tekmah jadralcev ter se nastanite v Stayokay hostlu Sneek!

4. Gay–Pride
Leta 2012 bo Haarlem Gay prestolnica Nizozemske, s posebnimi rožnatimi dogodki, ki vodijo do posebne roza sobote ali homoseksualnega ponosa, ki bo 7. junija. Če želite izkusiti ta barvit in vesel dogodek vam priporočamo nastanitev v hostlu Haarlem.

5. Festival letnih časov
Med 5. aprilom in 7. oktobrom lahko obiščete največje cvetove sveta, rastline, sadje in zelenjavo na posebni razstavi. Poskusite odlične regionalne ali mednarodne jedi. Uživate pa lahko tudi v prireditvah mode in glasbene festivale. Ne zamudite dogodka, ki se odvija le vsakih 10 let ter za ta čas prespite v Maastricht hostlu.

 
 
6. Spoznajte Amsterdam
Amsterdam je živahno kozmopolitansko mesto. Ob obiskovanju muzejev lahko vidite tudi kanale, botanične vrtove, slavno ulico rdečih luči, obiščete tržnico cvetlic na vodi ali pa se odpravite na plažo. V Amsterdamu je več hostlov, ki si jih lahko izberete.
 

7. Grad romantike
Obiščite romantično graščino Loevestein ter v tem srednjeveškem gradu spoznajte najbolj znano zgodbo nizozemske zgodovine. Spočijte si v hostlu Dordrecht, ali pa raziščite prečudovito pokrajino v okolici.

8. Poskočen Utrecht
Utrecht vsak teden gosti kulturne dogodke in festivale. Stopl katedrale ponuja odličen pogled na mesto. Raziščite kanale ter po poti spoznajte restavracije s palačinkami. Ponoči vam Trajectum Lumen ponuja posebno umetnost luči, ko spoznavate zgodovinski center mesta. Tam vam dobrodošlico želi Stayokay hostel Utrecht Bunnik.

9. Mlini, ki jih morate videti
Le 25km stran od Rotterdama se nahajajo od UNESCa zaščiteni mlini na veter Kinderdijk. V juliju in avgustu ste lahko priča, kako se vseh 19 mlinov vrti. To je odlična priložnost za fotografijo počitnic! Stayokay hostel Rotterdam ponuja odlično namestitev za raziskovanje tega območja.

 
10. Postopajte po Rotterdamu
Spoznajte višave mesta s stolpa Euromast, kjer si lahko privoščite tudi romantično večerjo. Sprehodite se skozi pristanišče, ki spada med največje na svetu. Obiščite Delhaven, majhno mestno pristanišče z zgodovinskimi zgradbami, ki so se mogle izogniti bombardiranjem 2. svetovne vojne. Obiščite Westelsijk Handelsterrein, nekdanje skladišče, ki je postalo galerija in restavracija. Za vse to pa vas vabimo, da se namestite v katerem izmed Rotterdamskih hostlov.
 
 
Obiščite HI Nizozemska ali hihostels.com, da rezervirate hostel v Amsterdamu in katerikoli hostel na Nizozemskem.

Sorodni članki

Prijava