Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

10 stvari, ki jih lahko počnete v Švici

Švica je poznana po svoji urejenosti, vrhunski čokoladi, odličnem siru ter umetnosti urarstva. Pokrajina je preprosto neverjetna, mnogo tega pa imajo ponuditi tudi, da si lahko ogledate ali doživite, pa naj bo to uživanje na soncu ali v snegu. Če želite par nasvetov, je tukaj naših 10 stvari, ki vam jih priporočamo, da jih lahko počnete v Švici.

Vsebina

1. Pridružite se seznamu A

Gurten Festival privabi tisoče ljubiteljev glasbe v slikovit Berne. Na tem zgoščenem dogodku se boste zlahka znašli, imeli odličen občutek skupnosti, ter se najedli s sirom oblitih prest ter napili ledeno mrzlih milkshakov, ki vam bodo povrnili energije. Berne hostel je odlično izhodišče za obisk dogodka.

2. Ogled mestnih znamenitosti

Zürich ima zanimivo zgodovino in bogato ponudbo galerij, ki vam bodo zapolnili cel dan. Ko se znoči lahko greste obiskovati klube, saj je proporcionalno Zürich mesto z največ klubov po prebivalcu v vsej Evropi. Brezplačne novice 20 Minuten vam bo v pomoč pri raziskovanju klubske scene. Odlično prenočišče za vas pa je hostel Zürich.

3. Ženevsko jezero

Vzemite si čas za hipnotično Ženevsko jezero, poznano tudi pod imenom Lac Léman. Privoščite si vožnjo s čolnom po jezeru, da spoznate prelepo pokrajino. V bližini je tudi čokoladnica Tristan v mestecu Bougy-Villars, kjer v majhni umetniški tovarnici proizvajajo najbolj unikatno čokolado na svetu. Že danes lahko rezervirate hostel Geneva!

4. Vrh Evrope

Doživite enkratno potovanje na Jungfraujoch (vrh Evrope). Z nadmorsko višino 3454m je to najvišja postaja, ki jo je moč doseči, ko potujete skozi magično pokrajino alpskega ledu, snegu in skal. Takoj ob postaji vas že pričakuje hostel Interlaken!

5. Festival St Gallen

Odprt festival St Gallen je eden najstarejših švicarskih festivalov na prostem. Brez težav pa boste do tja prišli iz centra mesta. Sprostite se ob klasični glasbi v dolini obdani z drevesi – čista idila! St Gallen hostel je živahna in prijazna točka, od koder lahko spoznavate lepote okolice. In ko ste že tam – ne pozabite poskusiti lokalnega sira!

6. Graubünden

Obiščite vasice regije Graubünden, ki so poseljene še iz 13. stoletja. Tukaj še vedno govorijo starodavni retroromanski jezik, ki je povsod drugod po svetu že izumrl. Regija je zelo zanimiva za obisk, na voljo pa je tudi več hostlov, kjer lahko prenočite.

7. Plavajte v Rajni

Vsakega avgusta imajo v Bazlu preko 3000 udeležencev v spremstvu čolnov, ki se pridejo ohladiti in si brezplačno ogledati srednjeveško mesto! Prenočite v hostlu Basel, kjer se boste po kopanju lahko tudi posušili!

8. Sproščanje v Valsu

Izjemen Vals je znan po svojem termalnem kopališči. Vendar Vals ni edini, saj je mnogo izvirov tople vode, naravnih term in bazenov kjer se lahko sprostite polno po vsej regiji Graubünden, ki – kot že rečeno – ponuja mnogo hostlov, v kateri lahko prenočite.

9. Filmski festival Locarno

Locarno zaživi vsakega avgusta, ko gosti mednarodni filmski festival. Mesto je tudi odlično izhodišče za pohode in kolesarjenje v doline Ticino. Če še niste uganili, je to italijanski del Švice, kjer je hostel Locrano fantastico!

10. Ulična parada v Zürichu!

Ulična parada je ena največjih techno zabav na svetu in se odvija na obalah jezera Zürich. Ta festival promovira svobodo, zabavo, prijateljstvo in uživanje v vzdušju. Hostel Richterswil je takoj ob jezeru, tako da ne boste imeli daleč od zabave do tuša in nazaj!

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava