Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Šmartno ob Paki

Vsebina

... In pride dan, ko imaš vsega dovolj…, ko te moti sosedov glasno naravnan radijski sprejemnik, ko je klepet sosed pred blokom povsem nesprejemljiv, ko je frekvenca avtomobilskih motorjev občutno previsoka, ko potrebuješ mir in tišino v osrčju narave,… ali pa zabavo, sprostitev in druženje. Enostavna rešitev in prijazno povabilo: PRIDI V HIŠO MLADIH V ŠMARTNO OB PAKI.

 

Kratka, skorajda povsem uradna predstavitev Mladinskega centra Šmartno ob Paki, je nekako takšna…

Svet občine Šmartno bo Paki je v letu 1998 za potrebe aktivnega preživljanja prostega časa mladih ustanovil Javni zavod Mladinski center Šmartno ob Paki. Za njegovo delovanje so adaptirali objekt v središču Šmartnega ob Paki, v katerem so prostori spletne kavarne, galerije Dile, prostori za dnevne aktivnosti, turistična Info točka, Info točka Zavoda RS za zaposlovanje in prostori mladinskega prenočišča. Ob samem objektu je prireditveni prostor z vaškim kozolcem, na katerem lahko poleti prenočuje 10 oseb, kar je svojevrstna posebnost  centra oziroma hostla. Večkrat potekajo tukaj kakšni mednarodni ali pa športni tabori zato je potrebno izpostaviti, da je na razpolago 42 skupnih ležišč, apartma za 8 oseb in v toplih mesecih (že prej omenjenih) 10 postelj na kozolcu ob Hiši mladih.

Hiša mladih pa seveda nudi tako prostorske kot tehnične možnosti za dejavnosti društev v občini (turističnega, študentskega, Univerze za III. življenjsko obdobje, moto kluba…), prav tako pa se ukvarjamo z izvedbo prireditvenih dejavnosti – prireditve tako organiziramo kot vodimo. Ena večjih in odmevnejših prireditev v letošnjem letu je bil vsekakor 2.Poletni festival 'Poletje pod kozolcem 2008', v sklopu katerega se je odvilo pet prireditev, ki so bile vse res izjemno dobro obiskane (17. avgusta 2008, koncert Vinka Coce – otvoritev 2. poletnega festivala; 23. avgusta 2008, koncert skupine Jararaja; 30. avgusta 2008, koncert Big Banda Grosuplje z gostjo Eldo Viler; 31. avgusta 2008, srečanje ljudskih pevcev in godcev Eno pesem peti; 12. septembra 2008, 20. obletnica Strašnih Jožetov, večer legend (ansambel Lojzeta Slaka s Fanti s Praprotna, Alfi Nipič in njegovi muzikantje, Vinko Šimek) – zaključek 2. poletnega festivala).

V galeriji Dile smo pripravili kar nekaj zanimivih razstav, potopisnih, filmskih in pogovornih večerov, ter predstavitev, prav tako nadaljujemo z že dobro uveljavljenimi dejavnostmi: otroške in mladinske ustvarjalne delavnice, kiparska delavnica, športne in ustvarjalne počitniške delavnice, lan partiji,…


V Hiši mladih imamo od lanskega leta naprej tudi knjigomat 'Biblio 24' za izposojo in vračanje knjig, katerega člani knjižnice prav s pridom uporabljajo.

V sklopu projekta Širitve dejavnosti Mladinskega centra smo pričeli v tem letu z rekonstrukcijo gospodarskega objekta (marofa) ob Hiši mladih, ki bo namenjen kulturni, kongresni in prireditveni dejavnosti ter servisni dejavnosti za mladinska prenočišča (razdeljevalnica hrane, pralnica, sušilnica, likalnica in kolesarnica). Uspešni smo bili tudi v drugi fazi širitve dejavnosti mladinskega centra na razpisu Evropskega sklada za regionalni razvoj z operacijo 'Oaza mladosti', ki zajema nakup zemljišč za športno rekreativne in taborniške dejavnosti.

Prijavili smo se tudi na razpis Ministrstva za šolstvo in šport, Urada za mladino, z operacijo obnove Mlinarjeve zidanice v okviru katere se bo poleg obnove kulturnega spomenika uredila tudi nastanitev za dvajset oseb.

Le še to… Hiša mladih je odprta 365 dni v letu, med tednom od 12.00 do 20.00 ure, ob sobotah od 10.00 do 20.00  in ob nedeljah od 14.00 do 20.00 ure, med poletnimi počitnicami pa od 10.00 do 21.00 ure.

…In ko imate vsega dovolj… Preverite!

MLADINSKI CENTER ŠMARTNO OB PAKI
Šmartno ob Paki 13, 3327 Šmartno ob Paki
mcsmartnoobpaki@siol.net
www.hisamladih.si

Sorodni članki

Prijava