Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Dober hostel je lahko tudi zatočišče pred stresom

Včasih je zelo naporno skušati govoriti tuj jezik domačinov, se voziti z javnim prometom po neznanem mestu, naročati hrano, klicati taksi, se sprehajati po ulicah, brez da vas nadirajo, ali pa se sprehajati ob cestah brez da se na vas prilepi prah, ki ga ne morete kar tako izprati z znoja.

Vsebina

Noč in dan vandrate po mestih, kar vas polni z znanjem a hkrati tudi fizično utruja – na vse zgoraj opisane načine; nato pa stopite skozi zelena vrata hostla Kashgar Old Town Youth Hostel ter v trenutku občutite sproščenost.

Kaj me je tako navdušilo pri tem hostlu?

Dvorišče: Ni ga boljšega kot sesti na svež zrak – pod milim nebom ali nadstreškom ter se po tleh namestite vzglavnike, zaradi katerih dobi hostel tako udoben pridih. Veliko ur sva preprosto posedala v dvorišču in preko brezplačnega Wi-Fija ostajala v stiku s svetom, klepetala z drugimi popotniki ali brala knjige. Toliko zanimivih popotnikov sva srečala v tem dvorišču, da so naju nevede morda celo sprejeli v Islam. Tega še vedno ne veva.

Hladilnik s pivom: V Kashgarju je težko priti do alkohola, zato je bilo zelo pomembno, da je imel ta hostel dobro založen hladilnik, v katerem je bilo mogoče dobiti pivo. In kar je najboljše, pivo je stalo zgolj 70 centov!

Osebje, ki zna angleško: Včasih morda ne preveč tekoče, vendar je osebje znalo komunicirati v angleščini. Med najinim bivanjem v tem hostlu, sva naletela na dekle – popotnico – ki se je iz nekega drugega hostla preselila v naš hostel, saj se tam sploh ni mogla pogovarjati z nikomer v angleščini in je imela resne težave v komunikaciji.

Pomoč za pot: Lastnik, Moon,je bil zelo uslužen in nama je celo rezerviral vlak, letalo in oglede. Ko so odpovedali odhod vlaka v Urumqi nama je tudi pomagal dobiti nazaj denar, ki sva ga dala za vozovnico, česar sama skoraj zagotovo ne bi uspela doseči!

Zelo sva vesela, da sva bila nastanjena prav v tem hostlu, tekom najinega obiska mesta Kashgar, pa čeprav so imele postelje tipično kitajsko čvrstost in so bili vzglavniki iz riža. To je bilo najino malo zatočišče tekom najinega obiska zahodne Kitajske!

Brooke

Sorodni članki

Prijava