Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Študijska tura po Čeških Youth Hostlih – 1. del

Češka mreža mladinskih hostlov ponuja udobna in dostopna prenočišča za sodobnega popotnika katerekoli starosti. Sami trdijo, da zadostujejo standardu kakovosti, kar pa je najbolje preveriti na lastne oči. Prav tako kot v vseh drugih hostlih kjerkoli na svetu, zagotavljajo pravo doživetje, prepričujejo z najbolj prijaznim osebjem in pravo mesto, kjer boš srečal sorodnega popotnika iz širne oble. Obiski srednjeveških vasi, pohodništvo, čolnarjenje po slikovitih kanjonih, poceni smučanje, gričevnata pokrajina,  namakanje v vrelcih, njihovo pitno pivo, znameniti komponist Dvorak, od Tater do Krkonos hribov, kraške jame v Moraviji, celotna češka pokrajina je prepletena z griči, potoki, gozdovi, ki resnično začarajo v pomirjajočih jesenskih odtenkih in živahnimi mesti ali puščobnimi vasmi, vse to naj bi bila slika Češke. Južna Moravska je regija pisane ljudske kulture in tradicionalne glasbe. Zahodna Bohemia ponuja zdraviliški kraj Marianske Lazne in slavno pivovarsko mesto v Plznu na stičišču štirih rek.

Vsebina
Tako imenovana slavna Zlata Praga se upravičeno ponaša s slogi romantike, renesanso, barokom, moderno novo, arhitekturo kot tudi prežeta z odlično ponudbo zabave željnih obiskovalcev, od rocka preko jazza, opere in baleta in prepletena z odličnimi muzeji.
 
Praga Advantage Hostel se nahaja v novem delu Prage 100m od podzemne postaje Pavlova (linija C) in 5 minut hoje do Wenceslas Trga (Vaclavske namesti). Visoka stopnja varnosti je moderni ključ na kartici, vzpostavljen za več zasebnosti in udobja. Angleško govoreče osebje je dosegljivo na recepciji 24 ur na dan vse dni v letu, samo pozvoniti je potrebno. Obstajajo predvsem več-posteljne sobe, lahko pa so tudi zasebne. Pred nekaj leti so popolnoma prenovili vse kopalnice in stranišča ter nove sobe z lastno kopalnico in WCjem. Ločena skupna stranišča in kopalnice s toplo prho so v vsakem nadstropju. V ceno je vključen zajtrk, posteljnina in brisač. V pritličju se nahaja popolnoma opremljena kuhinja, skupinski prostor za gledanje TV z brezplačnim brezžičnim internetom. V kleti boste našli zelo dobro restavracijo čeških in mednarodnih jedi. Za tak hostel v tako velikem mestu je čistoča sigurno prednost pri izbiri pred drugimi prenočišči.
 
Praga Hostel Downtown stoji v starem delu Prage, približno 5 minut hoda do Karlovega mostu in 5 minut hoje do Wenceslas Trga. Ponujajo zasebne sobe, kot tudi ensuite spalnice z nekaj lastnih kopalnic. Recepcija je odprta 24 ur z angleško govorečim osebjem. Možnost uporabe omaric v sobah in brezplačen WiFi v celotni stavbi. Velika kuhinja znotraj modernega sproščujočega skupnega prostora z možnostjo igranja klavirja ali kitare je odličen kraj za srečanje ostalih potnikov. Na voljo nudijo prosto shrambo za prtljago. V najvišje ležeči sobi lahko uživate v romantično čudovitem razgledu na Praški grad.
 
Najmanj impresiven je na žalost masovni Travellers Hostel, ki se sicer nahaja v strogem središču Prage, saj je do vseh glavnih znamenitosti možno stopiti par korakov: Karlov most, Praški grad in Židovsko pokopališče, poleg tega pa še nočno življenje ne moreš spustiti iz vajeti. Zaradi lokacije in vzdrževanja reda in čistoče je po skromnem mnenju primeren predvsem za mlade skupine, ki se ne dajo motiti. Nudijo široko paleto izbire klasičnih in nizko cenovnih sob, od več posteljnih do zasebnih sob in apartmajev za daljši najem. Vsaka soba ima garderobno omarico z najemom plačljive ključavnice in shrambo dragocenih stvari v sef, možnost gledanja TVja. Kot povsod po Češkem so brezžično prijazni gostom.
 
V naslednji številki Globetrotterja pa nekaj več besed o mestih, kot so Česky Krumlov, Třebíču in České Budějovice.
 
 
Urška Počervina

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava