Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Vodič po Kopenhagnu

Kakorkoli obrnete je Kopenhagen center Danske! Prav zato ga obiskovalci Danske preprosto morajo obiskati. Živahno prestolnico Danske si je preprosto ogledati z uporabo podzemne in redne železnice ter avtobusa, ki vam omogočijo ogled celotnega mesta in vseh njegovih čarov, njegove duše in svojstvenih barv.

Vsebina
Ko si ogledujete novo mesto, se po navadi pojavljajo standardna vprašanja. Kje prenočevati, kaj jesti, kaj si pogledati, kaj je na voljo za otroke? Na spletni strani www.danhostel.dk vam bomo poskušali pomagati z vsemi predlogi, glede vašega bivanja v Kopenhagnu.

Prenočitve v Kopenhagnu

Najcenejše nočitve čim bližje centru mesta vam ponujajo kar štirje hostli danske prestolnice, ki se nahajajo na strateških lokacijah po mestu in so del mreže Danhostel. 

Danhostel Copenhagen City

To je največji in najbolj napreden hostel v mestu, ki vabi svoje goste v manjši nebotičnik v samem središču mesta. Nahaja se blizu pristanišča ob mostu Langebro. Danhostel Copenhagen City je odprt cel dan vsak dan v letu ter ponuja 1020 postelj, ki bodo zadovoljile goste ne glede na starost, velikost skupine ali vse ostale potrebe. Hostel ima 5 zvezdic in je za svojo zasnovo dobil nagrado, tako da ste lahko prepričani, da boste doživeli posebno izkušnjo hostla. Za več informacij obiščite: www.dgi-byen.dk

Danhostel Copenhagen Amager

Le 4 km iz centra prestolnice vam hostel Danhostel Copenhagen Amager želi toplo dobrodošlico ter ponuja 514 postelj v svetlih in povsem obnovljenih sobah. Do centra brez težav pridete s podzemno železnico (postaja: Bella Center), lahko pa se spočijete tudi v naravnem okolju v bližini hostla, ki ponuja dejavnosti za vso družino. Ker Danhostel Copenhagen Amager ponuja tudi veliko notranjih aktivnosti, tako za mlade kot starejše, služi hostel tudi kot oaza miru sredi mestnega vrveža. Za več informacij obiščite: www.danhostelcopenhagen.dk

Danhostel Copenhagen Downtown

OD vrat hostla Danhostel Copenhagen Downtown do vseh atrakcij, ki jih v mestu morate obiskati, vas loči le par korakov. Udoben hostel se nahaja v mirnem okolju v eni izmed najstarejših mestnih četrti prestolnice, z vodnjakom “Vandkunsten” pred samim vhodom, da vam pokaže pot. V le par minutah hoje boste od tod prispeli v Strøget, Christiansborg, Tivoli in ostale znamenitosti Kopenhagna. Za več informacij obiščite: www.copenhagendowntown.com/da/

Danhostel Copenhagen Bellahøj

V zelenem in mirnem okolju Kopenhagna, ki se imenuje Brønshøj, se nahaja hostel, ki ponuja veliko doživetji tekom dneva in počitek tekom noči - Danhostel Copenhagen Bellahøj. Hostel ne namenjen gostom najrazličnejših ozadji, ki pridejo v mesto kot del poletne skupine, na poslovne treninge ali družinski izlet z otroci. Nahaja se blizu avtobusne in železniške postaje ter omogoča dostop da mesta s kolesom. Za več informacij obiščite: http://copenhagenhostel.dk/ 

Kaj početi in si ogledati v Kopenhagnu

Kopenhagen lahko turistom ponudi marsikaj, pa naj se v mestu zadržijo le na kak dan, ali cel teden. Ne boste se naveličali znamenitosti danske prestolnice, seveda pa lahko le spremljate mestni utrip s stolčka v kavarni v centru mesta.

Tukaj je naših nekaj priporočil, kaj se izplača videti:

  • Tivoli
    Zabaviščni park Tivoli je najpriljubljenejša znamenitost Danske ter nekaj, česar nikakor ne smete izpustiti tekom vašega obiska Kopenhagna. Ob vseh zabavnih vožnjah in vrtiljakih, ki jih predvsem uporabljajo turisti, preživijo domačini dosti časa v prekrasnem starem vrtu v samem centru prestolnice. Tivoli se neprestano spreminja z množico razstav, koncertov, novih in že znanih restavracij ter veliko več ponudbe, ki tvorijo celoto Tivolija, kot stičišča družabnega življenja že nekaj stoletji.
  • Strøget
    Najdaljše območje namenjeno zgolj pešcem na svetu, ponuja odlične možnosti nakupa v trgovinicah, kjer vsakdo najde po nekaj zase. Zelo radi se ljudje tukaj ustavijo na kavici ter opazujejo sprehajalce, kako gredo po sojih opravkih. V delu Strøget, Købmagergade, lahko vidite tudi Rundetårn, znamenito okroglo cerkev s staro tlakovano cesto za kočije, ki vodi vse do vrha in jo je dal zgraditi kralj Kristjan IV. Strøget se prične in povezuje glavni trg Rådhuspladsen s trgom Kongens Nytorv tako da se lahko iz centra Kopenhagna sprehodite v Nyahvn na kozares izvrstnega danskega piva.
  • Križarjenje po zalivu
    Doživite Kopenhagen z vode ter se popeljite z enim izmed mnogih pristaniških čolničev, ki vas popeljejo na ogled male morske deklice, opere, ali pa uživate v tišini ozkih kanalo, ki se vijejo skozi najstarejše dele prestolnice.
  • Dvorec Amalienborg
    Oglejte si na lastne oči, kjer kraljica najstarejše monarhije na svetu zares živela ter spoznajte balkon, s katerega kraljeva družina pozdravlja danski narod ob rojstnih dnevih, porokah, krstih ter drugih slavnostih. Čeprav je dvorec Amalienborg rezidenca kraljice Margarete in princa Henrika, ki tukaj prezimujeta, imate kot turist edinstveno priložnost ogledati si zgodovinsko pomemben dvorec, vključno s parado kraljičine straže po dvorišču.
  • Narodni muzej
    V najbolj obiskanem muzeju danske prestolnice lahko spoznate celotno zgodovino dežele Danske. Spoznajte Vikinge, še zlasti pa Tollundmanden ter spoznajte preteklost na povsem nov in nenavaden način s pomočjo podob, svetlobe in zvoka.
  • Frederiksberg Have – vrt Frederiksberg
    Bi si želeli malo oddiha, tako za par uric? Če da, potem je stari vrt njegovega veličanstva Frederika IV pravi kraj za vas. Razkošni vrt ter park, iz katerega lahko občudujete južni del gradu Frederiksberg, je pravi zeleni kotiček sredi mestnega vrveža. S širokimi sprehajalnimi potmi, ki vodijo med orjaškimi starimi drevesi ter barvitimi rožami z mostovi, pticami in livadami za piknik ob negovanih vrtovih, je to najlepši med mestnimi parki. Z jugozahodnega kota lahko opazujete celo slone, kako se igraj, saj boste imeli pogled tudi na zunanji del mestnega živalskega vrta, katerega se prav tako izplača obiskati.
  • Amager Strandpark – park na plaži Amager
    Če želite plavati, ali pa le uživati na plaži, potem je največja plaža Kopenhagna kot naročena za vas. Amager Strandpark ima kar 4,6km obale, širokih peščenih plaž z lagunami, otokom in postajo podzemne železnice (Amager Strand) ki omogoča preprost dostop. Če želite si lahko izposodite tudi kolo, saj je plaža Amager Strandpark le par kilometrov oddaljena iz centra mesta.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava