Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Christchurch Rolleston House ponovno odpira vrata

YHA Christchurch Rolleston House ponovno odpira svoja vrata!

Dolgo pot smo prehodili od tistega jutra 4. Septembra, ko so se obiskovalci hostla Christchurch prebudili v potresu. Mesto je bilo dodatno poškodovano še v potresu februarja 2011, kakor tudi YHA. Po močnem šoku je bil hostel zaprt, kakor tudi deli mesta zaradi težjih poškodb, vendar pa je popotresno mesto omogočilo tudi vpogled v pravi preporod celega mesta.

Vsebina
 
Rušenje, popravljanje, zidanje, vsak dan vnovične otvoritve, ki so postajale vedno večja slavja. Eno takšno slavje bo sedaj tudi ponovno odprtje YHA Christchurch Rolleston House. Hostel je ponovno pričel sprejemati popotnike z vsega sveta v novembru 2012.

Stara zgradba pod kulturno-spomeniškim varstvom je utrpela le lepotne poškodbe, vendar je bila zaprta za kar najdalj časa, odkar je v 1919 pričela poslovati kot prenočišče študentov univerze Canterbury. Vsekakor pa hostel še nikdar ni bil tako dolgo zaprt, odkar je stavbo najela YHA v 1975.

Obnove pred odprtjem so trajale skoraj dve leti. Ojačitve protipotresne gradnje, pleskanje tako znotraj kot zunaj, nove preproge, energetsko učinkovita ogrevalna oprema in še kaj, so dale hostlu nov zagon. Barva se je sedaj osušila, gradbeni odri so odstranjeni, delavci pa nadaljujejo delo drugod v mestu.

Naša vrata so ponovno odprta, pridite in se prepričajte tudi sami. Ali pa še bolje – prenočite pri nas.

Želite izvedeti več o mestu Christchurch?

Postanite domačin – to je ponudba, ki vam jo YHA Nove Zelandij ponuja tekom praznovanja otvoritve obnovljenega hostla. Na ta način se boste povezali z domačini skozi zanimive dejavnosti, delom, sajenjem in spoznavanjem domače kulture in zanimivosti. Več na: www.yha.co.nz/hostels/christchurch-update/

Sorodni članki

Prijava