Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Big Blog Exchange

Vsebina

Prvega marca je pričel največji blogerski natečaj v zgodovini - Big Blog Exchange.

Hostelling International (HI) gosti Big Blog Exchange in išče 16 strastnih, nadarjenih in pustolovskih blogerjev s celega sveta, ki bodo dobili življenjsko priložnost, da si izmenjajo življenja, kraje in bloge za celih deset dni (od 7. junija do 17. junija 2013).

Od prvega marca do petnajstega aprila se bodo blogerji lahko prijavili s svojimi blogi na: www.bigblogexchange.org, kjer se prijavijo na izmenjavo ter povedo, kaj jih je k temu motiviralo. Nato pa lahko pričnejo nagovarjati svoje bralce, prijatelje, družinske člane… da glasujejo zanje.

“Zmagovalni blogerji bodo dobili priložnost zamenjati se med seboj. Preživeli bodo 10 dni v državi drugega, spoznavali ljudi, kulturo, hrano in okolje – ter seveda vse to delili s svetom preko svojih blogov, kjer bodo objavljali svoja spoznanja, ” pravi direktor Hostelling International, Mikael Hansson.

 
 
S ciljem ustvarjanja digitalne globalne blogerske skupnosti, ki ji ni para, in ki je interaktivna z resničnim svetom, je natečaj pritegnil že preko 1000 blogerjev s celega sveta iz kar več kot 100 držav.

“Nikoli se nam še ni zgodilo, da bi nagovorili in motivirali toliko ljudi v toliko različnih državah, ” pravi Mikael Hansson, “Razlogov, zakaj blogerji želijo sodelovati, je ogromno in v nekaterih primerih nam že ti razlogi pokažejo povsem drugačno plat življenja. Zainteresiranost udeležencev pa jasno dokazuje, da si ljudje želijo bolje razumeti druge kulture in druge načine življenja. Hostelling International je vedno spodbujal in promoviral globalno sodelovanje in tako z veseljem gleda na nov in pravkar se odvijajoč proces.”

Britanski bloger Glen Shorey, ki piše spletne dogodivščine 'dečka na invalidskem vozičku', je še posebej motiviran, da bi sodeloval, o čemer piše tudi v svojem blogu (theadventuresofwheelchairboy.blogspot.co.uk). V zgodnji mladosti so mu odkrili bolezen (Friedreich’s Ataxia), zaradi katere že sedem let ni mogel potovati in si želi, da bi zmagal v natečaju, da bi lahko vsaj delno nadoknadil zamujeno.

“Takoj ko sem prebral o tej izredni možnosti, so se mi zasvetile oči. Potovati v tujino brez skrbi za denar, bi bila odlična priložnost zame – vendar si bolj kot to želim pokazati ljudem, da so predsodki o oviranih ljudeh povsem neutemeljeni,” pravi Glen.

Zmagovalni blogerji bodo razglašeni 29. aprila v spletnem žrebanju (prenos v živo) in bodo dobili plačano potovanje in nastanitev (oboje plača Hostelling International in hostli, ki sodelujejo).

 
 

Sorodni članki

Prijava