Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Vinoteka in trgovina napredujeta

Vinoteka in trgovina napredujeta

Brežice so postale bogatejše in zanimivejše s pridobitvijo čudovite vinoteke ter trgovine v popolnoma obnovljeni mestni hiši, ki se nahaja v samem centru mesta Brežice. Vinoteka ter trgovina sta v polnem razcvetu in Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ki je upravitelj omenjenih prostorov, si prizadeva povečati ponudbo in privabiti čim več lokalnih vinarjev in rokodelcev, da prisostvujejo in predstavijo svojo ponudbo širšim uporabnikom. Vinoteka se tako lahko sedaj postavlja z zapolnjenimi policami kakovostnih ter vrhunskih vin in seveda predikatov, ki so produkt trdega in vztrajnega dela približno 22 okolijskih vinarjev. Na policah tako lahko najdete vina z oznako PTP, kar pomeni priznano tradicionalno poimenovanje, kot so dolenjski posebnež - Cviček, ter beli in rdeči Bizeljčan.  Nad izborom pa se predvsem lahko navdušujejo  ljubitelji belih vin, saj prevladujejo omamna bela vina, tako suha kot sladka. Tako imamo Laški rizling, Beli pinot, Chardonnay, Traminec, Rumeni muškat in mnogo drugih odličnih zvrst vin.  Večjim zaključenim družbam,  ki imajo željo popestriti svoj vsakdanjik z obiskom vinoteke, lahko pripravimo degustacijo raznih vin ter tako sami presodijo, katera žlahtna kapljica jim najbolj odgovarja.

Vsebina
Trgovina, ki je postala prava majhna zakladnica izdelkov posavskih rokodelcev, postaja nadvse zanimiva postojanka za mimoidoče, ki iz radovednosti pokukajo in na koncu odkrijejo kakšen zanimivi izdelek, ki jim polepša dan ali pa ga namenijo komu drugem. Na voljo je ogromno izdelkov, ki jih nudi približno 30 različnih ponudnikov iz Posavja in nekoliko oddaljenih krajev.  V ponudbi se tako nahajajo prehrambni izdelki, kot je moka, marmelade, med, likerji, začimbe ter popolnoma na novo pridobljen izdelek, pregrešno dobra čokolada z bučnimi semeni.  Nato lahko najdete tudi pester izbor  naravnih mil, različnih vonjav in za različne tipe kože. Na policah se bohotijo tudi lični lončeni izdelki, spominki z brežiškimi motivi ter prikupni tekstilni izdelki, kot so pletena oblačila za malčke, pisani predpasniki ali pa praktične denarnice in torbice. Tudi najbolj izbirčni bi našli nekaj zase.

V Hostelu Brežice pa bomo skozi mesec marec posvečali veliko pozornosti ženskam, saj lahko rečemo da je to mesec posvečen nežnejšemu spolu ter jim tako ponudili celo 20% popust na nočitve. Nadvse navdušeni pa bomo obiska kakšne skupine, ki se mogoče odloči  tudi za degustacijo v vinoteki. Obljubimo, da se bomo dogovorili za navdušujočo ceno. Pa vabljeni v Hostel Brežice!

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava