Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zakaj hostel

Kadar načrtujemo dopust ali krajši oddih, vsi vedno skrbno premišljujemo, kje bi se nastanili. Seveda pri odločitvah upoštevamo tudi določene želje in žal tudi omejitve, predvsem finančne. Na voljo imamo različne prenočitvene možnosti od hotelov, motelov, privatnih nastanitev, kampov ter na vse zadnje vse bolj popularne hostle oziroma mladinska prenočišča. Še vedno veliko ljudi ob pomisleku na hostel dobi podobo nekakšnega študentskega doma, kjer se zadržuje po večini mlada populacija, medtem, ko so hoteli mirnejši in primernejši za vse starostne skupine, ki si želijo mirne počitnice. To pa vsekakor ne drži več, saj hostli postajajo vse bolj alternativna počitniška namestitev, kjer gostje najdejo miren prostor za počitek in to še po veliko ugodnejših cenah. In kaj so ključne razlike med hotelom in hostlom poleg cenovno ugodnejših ležišč?

Vsebina
Sobe v hostlih so nekoliko manjše ter opremljene z več ležišči, saj so bolj prilagojene potrebam popotnikov. Tipičen gost hostla je povprečju še vedno mlajša oseba, a vse več je tudi starejših obiskovalcev, mladih po srcu, ki si ne želijo značilno hotelsko sobo, ampak si želijo doživeti nekaj novega in drugačnega. Posebnost hostla je ta, da sobe nimajo lastnih kopalnic ampak si več sob deli skupne toaletne prostore. Seveda je možno v nekaterih hostlih najeti tako imenovani ensuite, ki je v smislu hotelske sobe z lastno kopalnico. Mc hostel Brežice ima na voljo tri takšne ensuite, po katerih povprašujejo predvsem pari, tako mladi kot starejši. Hostli ne nudijo zgolj prenočišča, ampak tudi možnost prehrane. Najpogosteje je možno dobiti samopostrežni zajtrk, lahko pa nudijo tudi ostale obroke, v kolikor imajo tudi obratujočo menzo. Pri MC hostlu Brežice nudimo samopostrežni zajtrk, za večje skupine nad 10 oseb pa lahko organiziramo catering, ki ga pripravijo lokalni gostinci. Hostli nudijo tudi ostale hotelske storitve, kot so turistične informacije o območju, internet, možnost pranja perila, zamenjavo posteljnine, brisače, celo nakup turističnih spominkov.
 
Bivanje v hostlu je ena izmed najugodnejših priložnosti za spoznavanje sveta , tujih kultur, saj so velikokrat povezani z mladinskim centri, ki nudijo raznolike aktivnosti in kulturne programe. Ne glede za katero vrsto namestitve se popotniki odločijo - pomembno je doživetje in spomini, ki jih odnesejo s seboj domov.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava