Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Raj za kolesarje

Kolesarjenje po Nemčiji – drugačen način spoznavanja dežele

Nemčija je znana po svojih kolesarskih povezavah. Dobro so vzdrževane in označene s pogostimi oznakami. Zelo preprosto je načrtovati počitnice s kolesom. Prav hostli pa vam ponujajo odlične možnosti prenočevanja, marsikateri med njimi ima tudi prav poseben certifikat.
Vsebina
Občutite veter v laseh. Podeželje s svojimi livadami, polji in hostami bežijo mimo vas. Prav to je tisto, česar si kolesarji želijo – občutek svobode. Ustavite se lahko kjerkoli ter uživate v pokrajini.
 
Kolesarjenje je zdravo in dobro za okolje, hkrati pa seveda tudi zabavno. Odkrijte nemška mesta in dežele na preko 70.000 kilometrov kakovostnih kolesarskih poteh. Preko 200 dolgih kolesarskih povezav po Nemčiji vam omogoča priložnosti ogleda znamenitosti po mestih, kakor tudi romantičnih voženj po neokrnjeni naravi.
 
Ker se povezave mrežijo v najrazličnejše dele države, vas prav razvajajo z morebitnimi izbirami. V Alpskem svetu je kolesarjenje napornejše, vendar vam tudi ponuja veliko več. Kot manj naporne pa si lahko izberete oglede vinogradov. Kakor naročene za družine pa so idilične poti ob rekah, kjer imate veliko dodatne ponudbe tudi v neposredni bližini. Lahko pa se odločite tudi za kolesarjenje od muzeja do muzeja.
 
Kakršnakoli že naj bo vaša odločitev, Nemčija ponuja vrsto namestitev, ki so prav posebej namenjena kolesarjem – tako imajo hostli s certifikatom za kolesarje oznako „Bett+Bike“.
 
Popotniki, ki boste zgolj prenočili, kakor tisti, ki boste ostali dalj časa in izkusili kolesarske izlete – oznaka „Bett+Bike“ je prava izbira za vas. Preko 300 hostlov, ki ima to oznako ponuja kolesarskim gostom vsaj sledečo ponudbo:
  • Prenočitev za eno noč.
  • Varen prostor za spravljanje kolesa.
  • Možnost sušenja oblačil in opreme.
  • Osnovno orodje za manjša popravila na kolesu.
  • V primeru večjih popravil je na voljo najbližja popravljalnica koles.
  • Informacijska gradiva o regionalnih kolesarskih poteh, voznih redih avtobusov in vlakov, skratka pomoč pri načrtovanju zanimivih izletov v neposredni bližini.
  • Zjutraj pa vas bo čakal obilen zajtrk, da vas podkrepi.
Za več informacij vas vabimo na www.bettundbike.de in www.jugendherberge.de
 
Dva naša prostovoljca sta se odpravila na 700km dolgo kolesarsko pot po Nemčiji. Vabljeni, da si TUKAJ preberete njuno zgodbo.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava