Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Odkrijte Flandrijo

Bi radi raziskovali kulturo, mesta, zeleno naravo ali plažo, ko se naslednjič odpravite na pohod? Če je odgovor da, potem je Flandrija (Belgija) prava destinacije za vas! Oglejte si novo spletno stran HI Hostels Belgium – Flanders za ponudbe hostlov in še več.

Vsebina

Okusite kulturo in zgodovino v mestnih hostlih

Flandrija ima bogato zgodovino in kulturo, ki jo zasledimo na vsakem koraku šestih kulturnih mest Flandrije: Antwerpen, Bruž, Bruselj, Gent, Leuven in Mechelen. Ker pa je Flandrija tudi domovina gurmanov, vam ponujamo tudi nekaj slastnih posebnosti omenjenih mest. 

Antwerpen - Antwerpse Handjes

Eden najbolj znanih proizvodov mesta so keksi Antwerpse Handjes, kar dobesedno pomeni antwerpške roke. Običajno so narejeni kot manjša sladica z mandlji ali mlečno čokolado, predstavljajo pa simbol, blagovno znamko in že kar folkloro mesta.
 

Bruž – Belgijska čokolada

Bruž je mestece s preko 55 čokoladnic in imajo celo muzej čokolade. Zagotovo se splača obiskati slavnega mojstra čokolade: Master Shock-o-Latier, Dominique Persoone.
 
Prenočite lahko v HI Hostel Europa Bruž.

Gent – Gent Waterzooi

Waterzooi je tipična flandrska obara. Pa nizozemsko pomeni ime "zooien" vreti/prekuhavati. Protna tovrstna obara se pripravlja iz rib, vendar je dandanes bolj tipična piščančja obara. Pravijo, da je bila to priljubljena jed kralja Karla V, ki je svetemu rimskemu cesarstvu vladal kot rojeni Gentčan.
 
Prenočite lahko v HI Hostel De Draecke Gent.

Bruselj – Bruseljski vaflji

V Belgiji večino vafljev postrežejo toplih kar na ulici, posipanih s sladkorjem v prahu, saj jih turistom ponujajo na mnogoterih stojnicah, ponujajo pa tudi posipe kot so smetana, sadje, čokolada…  Ameriki pa jih je predstavil Maurice Vermersch, ki je na svetovni razstavi v New Yorku leta 1964 prodajal vaflje pod imenom "Bel-Gem Waffles."
 
Prenočite lahko  v HI Hostel Bruegel Bruselj.

Leuven – Belgijsko pivo

Belgija je pravi raj za ljubitelje piva, saj ima tudi edinstveno zgodovinsko tradicijo še iz srednjega veka. In za prestolnico belgijskega piva zagotovo velja Leuven, kjer se nahaja sedež pivovarne Inbev, ki je druga največja pivovarna na svetu – proizvajajo slano pivo Stella Artois. Za tem slavnim in slastnim pivom se skriva stoletja tradicije in obrtništva.
 
Prenočite lahko v HI Hostel De Blauwput Leuven.

Mechelen - kukavica

Mechelen je renesančno mesto, ki za mnoge turiste velja kot neodkrit flamski dragulj. Kulinarična posebnost je Mechelse koekoek, piščanec s čvrstim mesom – kukavica, ki jo postrežemo s svežo zelenjavo v pivski omaki in s pečenim krompirjem. 
 

Nadihajte se svežega zraka v naših hostlih ob plaži

Ob morju imamo 65km dolgo peščeno obalo s 13 letovišči, ki so vsako na svoj način svojstveno. Peščene plaže so kot narejene za otroke in vse, ki se radi sončijo. Flamska obala ponuja veliko raznolikih športnih dejavnosti: najamete lahko kolo ali buggy, jadrate ali ribarite. Široke plaže so kot naročene za igre z žogo, jahanje ali deskanje. Seveda pa se lahko odločite tudi za dolge sprehode po promenadi, nakupe v butikih ali okušanje izvrstne hrane in lokalnih specialitet, ki vam jih ponuja pester izbor restavracij.

Uživajte v lepotah narave v zelenih hostlih

Flandrija je regija, ki vam ponuja odlične kolesarske in pohodniške počitnice. Gradovi, muzeji, srednjeveške cerkve, slikovite vasice in umetniška mesta bodo navdušila ljubitelje kulture. Ljubitelji svežega zraka pa boste uživali v popolni umirjenosti flamskega podeželja in narodnih parkov, gozdov, gričev, rečic in kanalov. 
 
Obiščite novo spletno stran HI Belgium - Flanders in rezervirajete City hostel, Beach hostel ali Green hostel v Flandriji. Da si lažje načrtujete pot, obiščite tudi visitflanders za nasvete. 

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava