Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Deset razlogov zakaj prenočiti v hostlu

Vsebina
Želite izkusiti podeželje in mesta širom sveta a se bojite, da nimate dovolj sredstev, da bi si privoščili primerno prenočišče? 

Oglejte si ponudbo hostlov?

Nočitev v hostlu vam ne bo le pomagala pri ohranjanju polnejše denarnice, temveč vam bo omogočila tudi srečevanje s podobno mislečimi popotniki, ki vam bodo znali dati najrazličnejše nasvete ter bo tako vaša izkušnja še toliko bolj pristna.

Na splošno so hostli bistveno cenejši od hotelov, saj so lahko cene za nočitev celo pod 10€, odvisno od tega kam potujete in kaj želite videti. Po navadi so najcenejše možnosti nočitve v skupinskih sobah, kjer boste lahko poleg nižje cene doživeli še marsikaj.



Seveda pa je možnost tudi, v kolikor ne želite deliti sobe z drugimi in niste ravno v preveliki finančni stiski, da rezervirate zasebno sobo, kar večina hostlov ponuja. Tako boste deležni več udobja in zasebnosti.

Ob tistih oprijemljivih prednosti hostla, pa so tu še tudi ostale zanimivosti, kot so na primer skupni prostori, pivnice, prostori za druženje, kjer lahko spoznate zanimive ljudi s celega sveta, s katerimi boste morda tudi nadaljevali potovanje. Dandanes je lahko ključnega pomena najti pravo osebo, ki vam lahko pomaga tudi na poslovni poti in prav takšnemu ustvarjanju stikov lahko pripomorejo tudi hostli, saj se boste spoznali v sproščenem popotniškem vzdušju.



Ob vsem ostalem pa si boste lahko v hostlu z lastnim lokalom privoščili tudi pijačo po sprejemljivi ceni, za razliko od hotela, kjer bi vam ta precej posušila žep.

Še nekaj, česar ne smete pozabiti na kateremkoli potovanju, pa je hrana. Hostli omogočajo, da privarčujete pri hrani in to na več načinov. Ponujajo vam tudi, da namesto da porabite velike količine denarja za pripravljeno hrano, sami kupite in pripravite svoje obroke v skupni kuhinji. Tako lahko tudi sami poskrbite, da bo hrana res po vašem okusu in skladna z vašimi željami in navadami.



Večina hostlov je opremljena tudi z ostalimi sodobnimi dodatki, kot so brezplačni brezžični internet, za kar v hotelih ni vedno moč garantirati, saj dostikrat zahtevajo plačilo za dostop.

Še en pomemben del nočitev v hostlu je bližina javnega prometa, saj so običajno blizu avtobusnih ali tramvajskih postaj, kar vam lahko omogoči preprost dostop do znamenitosti, ki jih želite videti.

Tudi osebje vam bo znalo svetovati, kaj je vredno ogleda in vam dalo par nasvetov za skrite kotičke, ki jih sami verjetno ne bi mogli najti. Tako ne boste deležni le znamenitosti, ki jih je moč videti v vsakem turističnem vodiču, temveč boste lahko spoznavali tudi lokalno kulturo in identiteto.


Dali bi vam pa tudi nasvet, da si pogledate, kakšne oglede ponuja hostel, saj lahko velikokrat za ugodno ceno spoznate mesto v katerem bivate. Tovrstni ogledi pa so bistveno cenejši kot organizirane ekskurzije, ki jih pripravljajo hoteli. Ponujajo pa tudi različne brezplačne tematske dogodke, kot so nočni pohodi, kjer boste brezplačno uživali, med tem ko boste spoznavali novo okolje.

Veliko potnikov je zaskrbljenih glede varnosti, tako osebna, kot za stvari. Nekateri so morda tudi slišali zgodbe o krajah ali že prave srhljivke izpred parih let. Vendar je dobro vedeti, da Hosteling International (HI) vlaga veliko skrbi in napora v varnost svojih gostov, da jim zagotovi prijetno, udobno in varno izkušnjo tujine. Tako je mogoče uporabljati trezorje, zaklenjene omarice, elektronske kartice za 24 urni dostop, prav tako pa so vhodi nadzorovani s kamerami in zagotavljajo varnost gostov.

Sorodni članki

Prijava