Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Dobrodošli na Bavarsko

Vsebina
Pojdite naprej do novih višav, občutite kaj pomeni skupnost in razširite svoja obzorja. Spoznajte deželo visokih gora, rodovitnih dolin, kristalnih jezer in magičnih gozdov. Obiščite Bavarsko ter prenočite v katerem izmed naših 69. youth hostlih. Raziščite razburljivo mestno življenje, ali pa uživajte v neokrnjeni naravi. Spoznajte stik med sodobnim in tradicionalnim. Z veseljem vas bomo sprejeli in gostili pri nas.




Zaradi kulturne ponudbe mesta? Zaradi mnogih spominov na preteklost? Zaradi velikih dosežkov v znanosti in sodobnih tehnologijah? Morda pa zaradi lepote podeželja z gozdovi in jezeri med katerimi leži mesto Nuremberg? Ugotovite sami, zaradi česar ima mesto prav poseben žar, ki zagotavlja visoko kakovost življenja.

Nuremberg je živahno mesto s pol milijona prebivalci, a hkrati tudi romantična točka podeželja. Je mesto mnogih dogajanj, a z umirjenim tonom, polno zgodovine a hkrati mladostno živahno. Je mesto, ki se zaveda svoje zgodovine, pa vendar – ali prav zato – ustvarja dinamično vzdušje za boljšo prihodnost. 



Rezervirajte si prenočišče v našem povsem novem hostlu, ki je nameščen v nekdanjih hlevih ob cesarskem gradu iz 15. stoletja. Po obnovi je hostel prav pomladi 2013 znova pričel sprejemati popotnike. Obiščite enega izmed najlepših in najudobnejših hostlov na svetu. Ob samem impresivnem gradu v centru mesta Nuremberg ponuja 355 ležišč v 93 sobah. Pridite in prespite tam, kjer so srednjeveški nemški cesarji bivali.


Trausnitz se prvič omenja že leta 1261. Še preden so grad dobili v svojo last Zengerji v 14. stoletju, je bil last bavarskih vojvod. Grad prepoln zgodovine je poznan predvsem po Frideriku Habsburškem Avstrijskem. Po bitki pri Ampfing leta 1322, ga je Ludvik Bavarski kar 28 mesecev držal kot ujetnika v tem gradu. Borila sta se za cesarsko krono. Od leta 1830 je Trausnitz prišel v popolno last bavarskih vladarjev in so ga pričeli uporabljati kot hostel. Po temeljiti prenovi leta 1993 je ponovno pričel delovati in se celo povečal, saj vključuje tudi sosednji grad Feldschlössl.



Hostel se nahaja v dveh zgodovinskih stavbah, ki ju povezuje poseben čar preteklosti in sodobno udobje. Feldschlössl ponuja 69 ležišč v 12. sobah in Trausnitz 68 ležišč v 11. sobah. Trausnitz ponuja tudi mnoge aktivnosti, kot so plezanje, kanu, jahanje in različne zimske športe. Verjemite, da je tukaj pestro skozi vse leto. Kolesarske in pohodniške poti vabijo obiskovalce, da si ogledajo pravljični gozd “Oberpfälzer,” v neposredni bližini hostla pa boste našli tudi čudovito plažo na jezeru, kjer si lahko tudi sposodite ladjico za vodne pustolovščine. V okolici je tudi kar nekaj drugih vodnih parkov in bazenov, če boste obiskali kraje kot so: Weiden, Perschen, ali Schwandorf.


Veste Oberhaus je trdnjava, ki se nahaja na levem bregu Donave nasproti zgodovinskemu mestu Passau. Zgrajena je bila leta 1219 in uporabljali so jo baronski škofje, ki so imeli svoj sedež v mestu Passau. Utrdbo so razširili in prenovili in to kar večkrat skozi stoletja preteklosti, kar lahko vidite tudi na pročelju, kjer se bohoti letnica 1499. Med 13. in 15. stoletjem je bila utrdba kar petkrat oblegana, vendar vsakič neuspešno. V letih 1298 in 1367 so se meščani Passaua uprli nadvladi škofov. V obdobju sekularizma so škofje izgubili lastništvo. Ko je Napoleon prvič osvojil Veste Oberhaus se je odpravil na osvajanje Avstrije. A v letu 1805 se je trdnjava znova predala in padla v roke avstrijski vojski. Po Dunajskem kongresu je trdnjavo prevzela bavarska vojska in jo uporabljala tudi kot zapor. Od leta 1932 pa je postala last mesta Passau, ki je na Veste Oberhaus odprl muzej “Oberhausenmuseum”.



Hostel se nahaja v nekdanji taverni, kakor tudi v stavbi za oficirje. V obeh stavbah imajo gostje neverjeten pogled do Češka in Avstrije. Leta 1998 je bil hostel obnovljen in posodobljen v moderno prenočišče. Na voljo je 129 ležišč v 29. sobah. Sobe imajo od 4 pa do 12 postelj. Ponujajo vam različne dejavnosti, kot so namizni nogomet, biljard, namizni tenis ali kroket. Spoznavate pa lahko tudi vesolje, saj je tukaj tudi planetarij, ali pa se v umetniški delavnici posvetite ustvarjalni plati.

Sorodni članki

Prijava