Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Salzkammergut, najboljše počitnice v Avstriji

Salzkammergut je del gornje Avstrije in Salzburga ter se nahaja med samimi Alpami ter predalpskimi planinami. S svojo lepoto, toplimi jezeri, prekrasnimi gorami, cesarskim vzdušjem in bogato svetovno kulturno dediščino vas bo ta pokrajina vedno znova presenetila. Film „Salzkammergut in time lapse“ vam bo pomagal odkriti, kako lepa je zares ta dežela.
Vsebina
Toliko stvari je, ki jim preprosto morate videti in občutiti na svoji koži: ladijski izlet po jezeru Wolfgangsee ali jezeru Mondsee sta zgolj tisti neizbežni priporočili, na kateri naleti vsak obiskovalec območja, prav tako pa vam bo marsikdo upravičeno priporočal tudi nostalgično vožnjo po progi. Nepozabno doživetje gora pa boste okusili v ledenih jamah Dachstein na spektakularni platformi petih prstov ter v slanem svetu Hallstatta. Če vas pot zanese do Kaiservilla pa lahko obiščete sobane cesarice Sisi in cesarja Franca Jožefa, ki sta poletja preživljala v Bad Ischlu.
 
Če si želite aktivnih počitnic, boste imeli na voljo veliko pohodniških poti za vse zahtevnosti – od preprostih pa do gorskih. Kar 76 jezer v Salzkammergut vam ponuja obilne možnosti kopanja ter dodatnih zabavnih dejavnosti, kot so jadranje, surfanje, surfanje z zmajem, potapljanje, vožnjo z banano ter preprosto tudi plavanje in sončenje. Kolesarjenje po območju je hkrati pustolovščina in užitek. Različne kolesarske poti (od družinskih, do ekstremno strmih), ki so primerno urejene, bodo poskrbele, da se otrudite do onemoglosti.
 
Obisk termalnih kopališč Salzkammergut v samem srcu Bad Ischl bo prav tako nepozabno. Vse je vezano na sol. Osvetljeni solni stebri v notranjosti kopališč ustvarijo posebno čarobno prijetno vzdušje. Bazeni s slano vodo, jacuzzi postelje, podvodne masaže s curki vode ter ekskluzivni slanovodni vrtinec pomenijo popolno sprostitev za popoln užitek.
 
V regiji Salzkammergut se nahajajo trije vrhunski youth hostli in sicer v prekrasnih krajih Bad Ischl, Mondsee in St. Gilgen. V vseh hostlih so sobe z zasebnih tušem in straniščem. Izbirate lahko med eno-, dvo- ali več- posteljnimi sobami. Na voljo so prostori za seminarje, skupne sobe in dostop invalidom. 
 
Hostel Bad Ischl se nahaja ob pustolovskem odprtem bazenu s pogledom na slavno cesarsko rezidenco. Hostel Mondsee s svojo odlično kuhinjo je le kratek sprehod stran od kristalno čiste vode jezera Mondsee. Za vse ljubitelje vodnih športov pa je zaradi svoje lokacije na plaži jezera Wolfgangsee hostel St. Gilgen pravi raj.
 
Hostli Bad Ischl, Mondsee in St. Gilgen ponujajo posebne paketne ponudbe, ki vključujejo polpenzion in različne dejavnosti. Cene za nočitev z zajtrkom se pričnejo že pri 18€ na osebo. Več o Salzkammergut in njegovih hostlih izveste na: www.jugendherbergsverband.at.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava