Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hostli v zgodovinskem duhu - Nemčija

Vsebina
Naspite se kakor grof v svojem dvorcu

Kako bi vam bilo všeč, da se zbudite kakor grof v gradu? V Nemčiji je to mogoče! Veliko hostlov se namreč nahaja v gradovih in ponujajo resnični občutek vračanja h koreninam prednikov s pridihom srednjega veka.



Že prvi youth hostel, ki je kadarkoli pričel delovati (hosteling se je namreč razvil prav v Nemčiji) se je nahajal v gradu. Dandanes je poslopje Altena postalo muzej, hkrati pa je Youth Hostel Koblenz izredno modern, čeprav se predstavlja v zgodovinski utrdbi. Ponujajo prhe in stranišča v vsaki sobi, hkrati pa omogočajo dostop tudi invalidom. Z vrha je omogočen tudi zelo impresiven pogled na reki Rhine in Moselle, ki se prav tukaj zlivata.



Prav romantično se boste počutili, ko prispete v hostel Diez. Grad belega grofa se nahaja visoko nad reko Lahn. Natančno obnovljena stavba iz 11. stoletja ima lastno kavarno in restavracijo.



V mestu Passau se tri reke zlivajo in iz gradu boste lahko udobno raziskovali okolico. Grad je bil obnovljen in ponuja sodobne standard. Mesto premore mnogo kulture ter je idealno za kolesarske izlete ob rekah Donavi in Inn.



Rothenburg ob der Tauber je sinonim za ohranjeno srednjeveško mesto. V samem centru mesta pa se nahaja Youth Hostel, ki domuje v 500 let stari stavbi. Po pazljivi prenovi vam ponuja sodoben standard bivanja in je le par minut hoje oddaljen od glavnih znamenitosti mesta.

Skupno je okoli 60 hostlov, ki se nahajajo v starih zgodovinskih stavbah. In brez skrbi, standard hosteling international vam zagotavlja, da je udobje na sodobnem nivoju:  www.jugendherberge.de.

Sorodni članki

Prijava