Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kolesarjenje v občini Brežice

Kolesarjenje v občini Brežice - odlična odločitev kako preživeti vaše aktivne počitnice 

Poletje je prava priložnost za popotnike, da združijo prijetno s koristnim in svoj dopust preživijo na kolesu. Kolesarjenje ni samo zdrava rekreacija in odlična sprostitev, temveč nudi ljubiteljem kolesarjenja unikaten način spoznavanja in odkrivanja pestrosti pokrajin ter njihovih kulturnih in naravnih znamenitosti.
Vsebina
Občina Brežice, obdana s hribi in griči, pokritimi z gozdovi, vinogradi in sadovnjaki, je znana gorsko kolesarska in cestno kolesarska destinacija. S kolesom se lahko družine, občasni in naprednejši rekreativni kolesarji poženejo po mnogih mirnih asfaltiranih in makadamskih poteh. Najdaljša kolesarska pot je krožna Brežiška kolesarska pot, ki se vije po obrobju brežiške občine in je dolga kar 97 kilometrov, ljubitelje sadovnjakov pa bo bodisi spomladi, ko so sadovnjaki v cvetju, bodisi jeseni, ko so polni plodov, navdušila Artiška sadjarska kolesarska pot.
 
MC Hostel Brežice je s strani Slovenske turistične organizacije pridobil naziv Kolesarski nastanitveni obrat 3. stopnje. Kot hostel s tremi kolesi imamo dva kolesarska vodnika in osebje, ki vam svetujejo pri načrtovanju kolesarskih poti. Vsaj štirikrat tedensko v hotelu organizirajo vodene kolesarske izlete po okolici in vam pomagamo pri rezervaciji nastanitve v drugih krajih. Svoje kolo lahko pri nas spravite v poseben prostor. Nudimo orodje za popravilo koles, deset koles srednjega razreda, ki jih lahko najamete, in alternativne programe v primeru slabega vremena.
 
Skrivnosti rjavorumenega peska, Orlovska tura, Potep po deželi cvička in Prisluhnimo šumenju mokriških gozdov so 4 ture, različnih težavnostih stopenj in so speljane mimo večine naravne, kulturno-zgodovinske in etnološke dediščine ter so odlična priložnost za spoznavanje skritih draguljev občine Brežice.
 
Skrivnosti rjavorumenega peska je kolesarska pot, ki nas popelje na Štajersko. Skozi nižinski gozd Dobrava in preko strmih peščenih gričev se povzpnemo do bizeljskih vinogradov in repnic, ki so unikatna turistična atrakcija. Pot nas nato vodi v dolino Hudine in se ob robu naravnega spomenika Jovsi vrnemo v Terme Čatež. 
 
Kolesarska pot Orlova gora pelje mimo sotočja reke Krke in Save, katerih sotočje je eden najlepših delčkov z mističnim pridihom ob sončnih zahodih. Pot se pri brežiškem gradu spusti v živahen biotop Vrbino. Osrednji del poti poteka skozi gozdove. Po severni strani se povzpnemo na masiv Orlice. Pri cerkvi Sv. Jedrt se ponudi nepozaben razgled. Piš spusta nas mimo gradu Pišece pripelje v vas Pišece in nato mimo vinogradov na obronke gričev ter nazaj v dolino. 
 
Pot po deželi cvička nas popelje po delu podgorjanske vinske ceste do Gadove peči. Povzpeli se bomo na obronke Gorjancev, mimo vinogradov in hramov, kjer domuje ponos Dolenjske – vino cviček. Nazaj v Terme Čatež se vračamo ob drugem dolenjskem biseru –spodnjem toku reke Krke.
 
Prisluhnimo šumenju mokriških gozdov je kolesarska pot, ki nas popelje skozi mokriške gozdove, ki očarajo v vseh letnih časih. Na Ponikvah se odpre lep razgled daleč čez mejo. Ob vznožju Gorjancev se vrnemo v Terme Čatež.
 
Pridite v MC Hostel Brežice, hostel opremljen v svežem slogu, kjer skupaj z dodatnimi ležišči nudimo nočitev za 71 gostov in preživite z nami aktivne počitnice. Dovolite, da vas zapelje slikovita pokrajina, svež zrak in čudoviti razgledi.

Sorodni članki

Prijava