Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pohodništvo v jesenskem času

Pokrajina občine Brežice tudi jeseni nudi številne možnosti za preživljanje aktivnega oddiha. Vse od čolnarjenja po reki Krki, kolesarjenja, jezdenja do pohodništva, ki je v jesenskih dnevih odlična priložnost za odkrivanje božanske narave odete v barvito mavrico jeseni. Je odlična rekreacija v naravi in nam hkrati omogoča spoznavanje kulturne in naravne dediščine pokrajine.  

Vsebina
Mc hostel Brežice je lociran v parku v osrčju mesta Brežic in le v nekaj minutah ste lahko že na katerikoli pohodniški poti.  Kot nastanitev s štirimi pohodniki smo popolnoma specializirani za pohodnike. Ponujamo stalne ustne informacije v slovenščini in dveh tujih jezikih, posebne namestitvene aranžmaje, savne in masažne salone v bližnji okolici, skupne prostore pa tudi nepogrešljivi internetni kotiček, pohodniško opremo in večdnevne pohodniške programe z vodniki, ki vam omogočajo raziskati znamenitosti razgibane brežiške pokrajine in lahko vsakdo najde nekaj zase.
 
Za začetek se lahko kar iz Mc hostla Brežice odpravite na kratek dopoldanski izlet na Šentvid in se pustite zapeljati razgledu na Krško-Brežiško polje. Vzpon do cerkvice Sv. Vida je odlična priložnost za spoznavanje skritih kotičkov in barvitosti jesenskega listja.
 
Za ljubitelje gradov in muzejev je pohodniška pot, ki vodi od brežiškega gradu  do vasice Bukošek in se zaključi na artiškem griču, odlična izbira. V brežiškem gradu se nahaja Posavski muzej Brežice in prečudovita Viteška dvorana. Pot vas popelje tudi mimo vodovodnega stolpa in cerkve Sv. Roka in pripelje v Artiče, kjer si lahko ogledate Banovo domačijo-kompleks vaškega gospodarstva iz 19. stoletja. 
 
Vsi tisti, ki vas očara pestrost vinogradov, gozdov in rek pa se lahko odpravite od sotočja rek Save in Krke do Dobove, ki je znana po karnevalufašjenk.  Pot vas popelje do Kapel, kjer se nahaja informacijska soba s podatki o naravnem parku Jovsi, kjer so zastopane raznolike in pestre vrste ogroženih ptic. V Brežice se vrnete skozi Dobravo, čarobnim gozdom polnim skrivnih zgodb in raju za gobarje.
 
Najlepši pogled na griče posajene z vinogradi dobite, če se ob levi obali reke Sotle sprehodite čez Bizeljsko. Ne smete mimo repnic, svojevrstnih jam, kjer lahko poskusite izvrstna lokalna vina. Pot nas zanese mimo gradu Bizeljsko, ki spokojni bdi nad vinogradi. V idilični vasi Pišece si lahko ogledate  rojstno hišo jezikoslovca Maksa Pleteršnika in grad Pišece, ki govori zgodbe o vitezih in znani družini Moscon.
 
Vabljeni v  Mc hostel Brežice, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri načrtovanju pohodniških poti in skupaj z vami glede na vaše želje in sposobnosti pripravili načrt rekreativnega dopusta v barvitih jesenskih dneh. Odkrijte magičnost Brežic  z Mc hostlom Brežice!

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava