Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Smučanje na travi?!

Lahko bi rekli, da je Camp Menina svet v malem; več vrst nastanitve, več načinov sprostitve, več izbire kulinaričnih dobrot, več oblik športnih aktivnosti … Več možnosti za vse, željne pravega dopusta v osrčju osupljivo lepe narave.

Vsebina
 

 
Že štirinajst let v majhni vasici v Zgornji Savinjski dolini raste »resort«, kot lastnik Jure včasih pravi celotnemu kompleksu Campa Menina. Pripeljal je v svoj mali svet, skočil iz avtomobila ter z nasmehom in šalami, ki jih je stresel iz rokava, nasmejal vse. Poln norih, zanimivih in atraktivnih idej ves čas, s pomočjo svoje izbranke Katje in ekipe, kamp dopolnjuje, širi, izboljšuje. Ustavimo se pred »staro-novo« recepcijo, ki je včasih bila kašča. Ob vstopu v leseno hišo v vas najprej zazija nagačen orel, nato pa se pripravite na kopico informacij. 
 
Že ko zapeljete v kamp, vam bo jasno, da tukaj ni časa za dolgčas. Veliki adrenalinski park se razprostira nad igriščem za otroke. Okoli kampa teče potoček, ki polni jezero. Poleti se v njem gnete kopalcev, še posebej otroci so navdušeni nad velikimi napihljivimi blazinami, po katerih skačejo vse dokler ne pade noč. Medtem v prijetni senčki starši pečejo na žaru, dekleta se vdajajo sončnim žarkom in moški del uživa s pivom v roki. »Samo morja nimamo,« pravi Jure, »a mimo teče Savinja, ki se poleti zagreje do prijetnih 26 stopinj. Sicer imamo vse. Le pet minut hoda je oddaljeno letališče, kjer zainteresirane mečemo iz letala.« Ko tako našteva vse aktivnosti, ki jih ponujajo, od vodenega pohodništva, kolesarskih tur, raftinga, kanjoninga, snorklanja… mojo pozornost ujame smučanje na travi. »Še nisi slišala? Na nogah imaš kot neke gosenice. Je sicer zaj***no ko satan, a gre. Imamo prav smučišče na travi.« 
 
Katja doda, da v poletnih mesecih, ko je kompleks nabito poln, organizirajo koncerte, gostili so celo imitatorja Elvisa Presleyja, zaplesali zumbo in imeli animacije za otroke. Vse za popolne družinske, aktivne ali z adrenalinom nabite počitnice v Menini. Seveda niso pozabili na sprostitev. Ko sonce zaide, se prižgejo bakle, ki mečejo svetlobo na leseno, ograjeno zgradbo v kateri se temperatura dviga. Zaviti zgolj v rjuho, se ob prijetnih večerih gostje sproščajo v finski savni. Doživetje in pol za romantike. Za tiste, ki jim kruli po želodcu, pa v pizzeriji spečejo pizzo ali pripravijo prigrizke. Za bolj petične goste imajo v ponudbi tipično hrano Zgornje Savinjske doline kot so žlinkrofi. Spečejo vam svežo postrv ali pripravijo jedi na žlico.
 
Velik kompleks, ki se razprostira pod drevesnimi krošnjami in kjer se ob mističnih, tihih jutrih skoraj sliši žuborenje Savinje, vsebuje namestitve za vsak okus in žep. 26 modernih mobilnih hišk s kuhinjo in kopalnico ter teraso so kot nalašč za družine. Med njimi se skrivajo štiri treker hute, manjše lesene hiše, ki so bile sprva brez tuša in električne napeljave, a so jih kasneje posodobili. Na prostrani zelenici si lahko izberete prostor za svojo prikolico ali šotor. Lahko pa prespite v hostlu, ki je kot nalašč za skupine. Jure pravi, da prav pride, ko se fantje odločijo, da bodo pri njih praznovali fantovščino. Pa ne le fantovščine, imeli so že več porok. Skrajno narobe bi bilo pričakovati tipično poroko. Nore ideje Jure stresa kot za šalo. Tako se nevesta, na svoj veliki dan, v prečudoviti beli obleki v kamp zapelje s kanujem. Bodoči ženin pa se, v svečani opravi, z gugalnico v adrenalinskem parku zaguga nad nevesto v kanuju. Kakšen prizor! »Ena nevesta je na ves glas klicala: 'Vrnite mi moža, vrnite mi moža!'« v smehu razlaga Jure.
 
V jesenskem času gostijo skupine športnikov, ki pridejo na priprave. Ko smo jih obiskali, so se ravno pripravljali na prihod ameriških nogometašev. Draga dekleta, Camp Menina poskrbi, da si tudi ve spočijete oči. Prav tako v okolici v zimskem času ni dolgčas. Smučarji in borderji se bodo po zasneženih strminah lahko spustili na Golteh. Nikar ne pozabite sank za zimsko veselje. Nemalo slapov, ki se v Zgornji Savinjski dolini spuščajo iz alpskih vrhov zamrzne. Takrat jih napadejo plezalci, ki se vzpenjajo po mogočnih zaledenelih stenah. 

Sorodni članki

Prijava