Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Estonija – naravna lepota

Država leži v baltskem delu Severne Evrope in ponuja veliko naravnih lepot, ki bodo očarale obiskovalce. Najboljši način, kako kaj več izvedeti o Estoniji je, da pridete in si jo v živo ogledate. 

Vsebina
Raznolikost, ki jo lahko najdete je eno prijetnejših presenečenj vsakega obiskovalca. Vsi ki si želite bolj aktivnega preživljanja prostega časa, imate na voljo pohode ali plezanja. Narava v Estoniji pa prav čaka, da jo odkrijete kar peš, saj ponuja veliko pohodnih možnosti. Pohodniška sezona traja vse leto, čeprav se marsikateremu pohodniku jesen in zima ne zdita pretirano privlačni. Kot bonus pa je država odlično pokrita s telefonskim in internetnim omrežjem, tako da se lahko povsod počutite varne in povezane s svetom. Turistične zemljevide lahko najdete na vseh centrih turističnih informacij. Vendar pa se morate za pohode tudi primerno opremiti. Zlasti boste potrebovali krepke pohodniške čevlje, kakšen bolj topel kos oblačil kot so rokavice ali kapa ter jakna z dolgimi rokavi. Vsekakor pa morate v Estoniji nositi tudi nekaj odbojnega, da vas v temi vidijo. Vendar ko boste primerno oblečeni, vas bodo pričakale vse lepote Estonije.

Talin – odlično izhodišče 

Zlahka boste videli, kaj vse vam lepote estonske narave ponujajo in to tudi osebno izkusili. Kot prestolnica države je Talin odlično izhodišče od koder lahko raziskujete deželo. Kot najstarejša prestolnica Severne Evrope je uvrščena tudi na UNESCO seznam svetovne dediščine – no, vsaj stari del mesta. A si lahko zamisliti boljši način za spoznavanje pokrajine, živalskega in rastlinskega sveta Estonije, kakor s spoznavanjem zgodovine najstarejše prestolnice?
 
Photo_by_Andrew_Kondrakov_on_Unsplash.jpg

Sprehodi po naravi 

Več kot pol države je prekrite z gozdovi in sicer različnimi iglavci in listavci. Obiskovalci lahko v teh gozdovih srečajo najrazličnejše živali, saj tukaj živijo severni jeleni, divji prašiči, medvedi in volkovi. Posebej zanimivi deli gozdne pokrajine so gozdovi kot je Järvselja, ki leži v okrožju Tartumaa ter Poruni v okrožju Ida- Virumaa; oba gozda sta še vedno prvinska pragozdova, kakršni so v davnini prekrivali veliko večino Evrope, a so povečini sedaj že povsem izginili. Ob gozdovih pa so estonske livade, ki so znane po gostoti biotske raznolikosti rastlinja. Ena takšnih livad je Vahenurme v okrožju Pärnumaa, kjer najdemo kar štiriinsedemdeset različnih vrst rastlinja na vsakem kvadratnem mestu! Estonija pa slovi po še enem naravnem pojavu – mokriščih! Različna jezerca, mokrišča in močvirja prekrivajo kar petino dežele. Tovrstna zemljišča se večinoma nahajajo v osrednjem in vzhodnem delu države, vendar je nacionalni park Soomaa, ki leži zahodno, eden najboljših primerov mokrišč. Med ostalim že samo ime pove, da gre za močvirnato deželo.

Majhni vzponi 

Nacionalni park Haanja je domovanje številnih naravnih zanimivosti, ki jih lahko obiskovalci raziščejo.  Suur Munamägi (velika jajčasta gora) je ne le najvišji vrh Estonije temveč tudi celotne baltske regije. Višina niti ni tako neverjetna, saj je visoka le 318 metrov, vendar je kljub vsemu neverjeten občutek povzpeti se nanjo. Tekom vzpona pa bodite pozorni tudi na okolico okoli sebe, saj boste lahko v kateremkoli trenutku videli kakšno sovo, ki sedi na veji. Obiščite Suur Munamägi, s katerega vrha vas čaka izjemen pogled na vso jugo-vzhodno Estonije. Z razglednega stolpa je pogled še toliko lepši.  Če je vedro vreme, boste lahko videli celo tja do Rusije in Latvije
 
Dobrodošli v Estonijo! 

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava