Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

V Bovcu odprli nov hostel

Vsebina
V Bovcu, na osrednji soški terasi med pobočji in visokogorskimi robovi Julijski Alp, v centru občine Bovec, je avgusta letos odprl svoja vrata nov hostel. Notranjost stavbe tako imenovanega Hostla Bovec, stare več kot 150 let, je povsem prenovljena, prežeta s svežim in sodobnim notranjim dizajnom sob in kopalnic, vključenim v tradicionalni podeželjski stil, z vonjem po odprtem ognjišču in z lesom obloženimi stenami ter stropovi, ki zbujajo topel občutek v zimskim dneh. Lastniki so tako z obnovo dosegli prostorsko sinergijo med starim in sodobnim.



Prvi hostel v občini Bovec je z osmimi sobami in skupno več kot petdesetimi ležišči  svoje mesto našel streljaj iz samega centra mesta; le pet minut hoje traja pot do hostla iz glavnega trga (kjer je locirana tudi avtobusna postaja) proti Kaninski vasi.

Lokacija, mesto Bovec z okolico (nadmorska višina 483 m), ponuja raznovrstne aktivnosti v prijetno toplih poletnih dneh in milih zimah: rafting, kajak, kanyoning po najlepši slovenski reki Soči, zip-line nad soško pokrajino, športno letenje, padalstvo, spusti z zmaji, kolesarjenje, planinarjenje in plezanje po hribovitih predelih triglavskega narodnega parka, smučanje, sankanje in še in še. Bovško je področje, kjer je naravno okolje ostalo skoraj nedotaknjeno, industrija je skromna, kar je pripomoglo k ohranitvi čistih voda (reke, slapovi, jezera). Dolina reke Soče je ozka in vijugasta, zajema doline Lepena, Vrsnik, Zadnjica in Zadnja Trenta ter Koritnice z Bavšico, Možnico in Loško Koritnico. 



Hostel Bovec poleg prijetnega bivanja z razgledom na bovško letališče ponuja prijetne tople zajtrke, po katerih je med gosti že poznan, velik skupni prostor s kaminom in televizorjem, kjer se gostje lahko ob večerih družijo, z dobro opremljeno kuhinjo, ki je na voljo vsem obiskovalcem ter z velikimi kopalnicami (ki štejejo šest stranišč, osem tuš kabin, osem umivalnikov). Wi-fi omrežje je urejeno brezžično po vsem hostlu. Poleg tega ima hostel veliko teraso, orientirano proti jugu, kjer se lahko v toplih dneh gostje prepustijo sončnim žarkom ter zunanji senčni prostor za počitek in sprostitev v naravi. Adrenalinski navdušenci, motoristi, kolesarji in smučarji lahko svojo športno opremo in vozila varno shranijo v garažo.



Obiskovalci hostla so v prvih mesecih po odprtju nad bivanjem v hostlu in prijaznim osebjem, ki vedno priskoči na pomoč z informacijami in ostalim potrebnim, zelo navdušeni. Pravijo, da se bodo v hostel Bovec zagotovo še vrnili in ga priporočili prijateljem. Če torej iščete prijetno bivanje in zanimivo destinacijo za naslednji oddih, vabljeni v Hostel Bovec!

Sorodni članki

Prijava