Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Preživite božični čas v Radovljici

Vsebina
Doživite Radovljico v božičnem vzdušju, ko stotine luči osvetli  Linhartov trg in zelene girlande obdajo vhode hiš. Zrak je vedno bolj hladen, a praznični duh ogreva in budi zaspano Radovljico. 



Stojnice na adventni tržnici, postavljene v zavetju baročne graščine, se bodo zašibile pod izdelki slovenskih mojstrov obrti. Nič ni prijetnejšega kot sprehod skozi špalir stojnic, mimo številnih obiskovalcev, proti vonju vročega čaja in sveže pečenih slaščic. Nekaj vabljivega  prihaja iz velike renesančne Vidičeve hiše – Hostel Radovlica. Ne le omamne dišave, ki te zvabijo, da pritisneš na kljuko, odpreš vrata in se znajdeš v toplem prostoru, ki si ga nekoč že doživljal na obisku pri stari mami, pri teti, nekje, kjer je vsak od tisočih predmetov pomenil spomin na nekaj, morda na utrinek iz življenja ali zanimivo zgodbo, ki je nekdo noče pozabiti. Brez pomislekov si izbereš slaščico, se usedeš na staro zofo in že si v tistem starem varnem času. Tako občutijo tudi obiskovalci, ki Vidičevo hišo doživijo kot mladinski hotel, saj so sobe prav takšne, prijetne, tople in velike. Na vsaki mizi v hiši najdeš tudi bogat program decembrskih dogodkov v Radovljici. Nobeden od dogodkov ni daleč, v sosednji vasi ali le nekaj korakov stran, na trgu, v cerkvi sv. Petra, v Radovljiški graščini ali Linhartovi dvorani. 



Prihajajo nastopi malih glasbenikov in večji koncerti z velikimi mojstri. Zaigrali bodo orkestri in zadoneli zbori ubranih glasov. Na trgu pred župniščem  bodo otroci lahko zajahali pravljične konje, občudovali bernske planšarske ovčarje ali pa se celo dopoldne igrali stare igre pod sijočo novoletno jelko. 

Božič je čudovit čas, ki ga lahko preživite v Radovljici. Kulinarika, kultura, tradicija in druženje se v našem malem mestu najbolje dopolnjujejo prav zdaj.

Linhartov trg 9, 4240 Radovljica
T: + 386 (0)4 531 51 12,
M: + 386 (0)40 460 675

Sorodni članki

Prijava