Kategorije
 
  Učenje
  Naravne znamenitosti
  Gradovi
  Ogledi
  Muzeji in Galerije
  Športne aktivnosti
 
 
Predjamski grad - Postojnska jama, d.d.
Predjamski grad - Postojnska jama, d.d.
Jamska cesta 30
6230 Postojna
Tel.: +386 (0)5 700 01 00
info@postojnska-jama.si
www.postojnska-jama.si

10% popust na vse redne cene ogledov za otroke (6-15 let), dijake/ študente (16-25 let) in odrasle, v parku Postojnska jama.
Približno na pol poti med Ljubljano in morjem, ali pa med Dunajem in Benetkami, leži eden najlepših koščkov našega sveta – slovenskih kras. To je nenavaden svet kamna in vode, prepleten s številnimi svojevrstnimi površinskimi in podzemnimi pojavi, ki že od nekdaj burijo domišljijo in s svojo skrivnostnostjo privlačijo številne obiskovalce in raziskovalce. Ena najprepoznavnejših in najlepših naravnih znamenitosti, ki je ponesla slavo krasa v svet, je Postojnska jama, ki obiskovalce od blizu in daleč privlači že stoletja dolgo, zadnjih dvesto let množično. Kras je tudi svet vznemirljivih pomnikov kulture in gradov, kot je Predjamski grad, in svet, kjer bodo uživali vsi čuti, saj tradicija priprave domačih jedi, kjer se mešajo okusi darov narave in mediteranskih začimb, jedem daje posebno noto in pritegne še tako zahtevnega sladokusca.

Predjamski grad in Jama pod gradom

Le 10 km dalje od Postojnske jame pa se nahaja eno najslikovitejših čudes človekove zgodovine – Predjamski grad, ki že več kot 700 let kraljuje v 123 m visoki skalni steni, mogočen, izzivalen in nezavzeten. Kot nalašč je bil za skrivno domovanje drznega, svojeglavega in upornega viteza Erazma Predjamskega, ki ga opisuje romantična in lepa zgodba o razbojniškem gospodu. Pod Predjamskim gradom, ki je že sam po sebi poln presenečenj in skrivnosti, pa je ponikalnica Lokva izoblikovala podzemno jamo, katere rovi so razporejeni v kar štirih izrazitejših nadstropjih. Tudi ta nudi več možnosti ogleda – od zanimivega turističnega sprehoda, do zahtevnejših tur, ki so primerne za izkušenejše jamarje.