Kategorije
 
  Učenje
  Naravne znamenitosti
  Gradovi
  Ogledi
  Muzeji in Galerije
  Športne aktivnosti
 
 
Postojnska jama - Postojnska jama, d.d.
Postojnska jama - Postojnska jama, d.d.
Jamska cesta 30
6230 Postojna
Tel.: +386 (0)5 700 01 00
info@postojnska-jama.si
www.postojnska-jama.si

10% popust na vse redne cene ogledov za otroke (6-15 let), dijake/ študente (16-25 let) in odrasle, v parku Postojnska jama.
Približno na pol poti med Ljubljano in morjem, ali pa med Dunajem in Benetkami, leži eden najlepših koščkov našega sveta – slovenskih kras. To je nenavaden svet kamna in vode, prepleten s številnimi svojevrstnimi površinskimi in podzemnimi pojavi, ki že od nekdaj burijo domišljijo in s svojo skrivnostnostjo privlačijo številne obiskovalce in raziskovalce. Ena najprepoznavnejših in najlepših naravnih znamenitosti, ki je ponesla slavo krasa v svet, je Postojnska jama, ki obiskovalce od blizu in daleč privlači že stoletja dolgo, zadnjih dvesto let množično. Kras je tudi svet vznemirljivih pomnikov kulture in gradov, kot je Predjamski grad, in svet, kjer bodo uživali vsi čuti, saj tradicija priprave domačih jedi, kjer se mešajo okusi darov narave in mediteranskih začimb, jedem daje posebno noto in  pritegne še tako zahtevnega sladokusca.

Postojnska jama, ta podzemna katedrala, kjer stoletja ne pomenijo nič, je s svojimi 20 kilometri raziskanih rovov, ena najdaljših in s kapniki najbogatejših podzemnih jam, turistično odlično opremljena, vsakomur lahko dostopna. Njene lepote je občudovalo že skoraj 34 milijonov obiskovalcev, ki jih v skrivnostno podzemlje popelje jamski vlak, po električno razsvetljenih rovih pa jih varno vodijo prijazni in usposobljeni jamski vodniki.