Kategorije
 
  Učenje
  Naravne znamenitosti
  Gradovi
  Ogledi
  Muzeji in Galerije
  Športne aktivnosti
 
 
TIC Idrija, ICRA d.o.o. Idrija
TIC Idrija, ICRA d.o.o. Idrija
Vodnikova 3
5280 Idrija
Tel.: +386 (0)5 374 39 16
tic@visit-idrija.si
www.idrija-turizem.si

10% popusta na pripravo in/ali izvedbo turističnih programov za kategorijo Family in Group, 20% na redna vodstva po Idriji za vse kategorije, 20% na ogled Centra idrijske čipke za vse kategorije.

Idrija leži v vzhodnem delu predalpske Slovenije. Je najstarejše slovensko rudarsko mesto, znamenito po drugem največjem rudniku živega srebra na svetu. V območje Idrije spada dolinski del s Spodnjo Idrijo in Idrijo ter okoliško hribovje – Vojsko, Ledine, Črni Vrh. Bogata zgodovina Idrije je ohranjena v številnih tehniških in kulturnih spomenikih, ki danes privabljajo obiskovalce iz vse Evrope.

Za večino spomenikov skrbi Mestni muzej Idrija, ki domuje v gradu Gewerkenegg, kjer so na ogled bogate zbirke povezane z zgodovino mesta.

Rudnik živega srebra so po petih stoletjih delovanja postopno zaprli. Najstarejši del rudnika - Antonijev rov danes sprejema obiskovalce, ki si z zanimanjem ogledajo podzemni svet rudarjev. Bogata kulturna in tehniška dediščina, ki je v Idriji nastajala v pol tisočletnem obdobju, je zapuščina neprecenljive vrednosti.

V Krajinskem parku Zgornja Idrijca se nahajajo klavže, vodne zapore, ki so služile za splavljanje lesa do mesta.

Še posebej pa je Idrija poznana po čudovito lepi idrijski čipki in domači jedi “žlikrofi”.

Ribolov, izleti, gorsko kolesarjenje so tudi na Idrijskem stalnica aktivne ponudbe.