Kategorije
 
  Učenje
  Naravne znamenitosti
  Gradovi
  Ogledi
  Muzeji in Galerije
  Športne aktivnosti
 
 
Žička kartuzija - TIC Slovenske Konjice
Žička kartuzija - TIC Slovenske Konjice
Špitalič pri Slovenskih Konjicah 9
3215 Loče
Tel.: +386 (0)51 444 141
info@zickakartuzija.si
www.knjiznica-slovenskekonjice.si

Ogled Žičke kartuzije: 50 % popust za nakup redne vstopnice


Včasih se nam dogodi, da pridemo na kraj, ki nas osupne. Ko se ozremo okoli sebe in imamo občutek, da se je celo čas ustavil. Da smo vstopili v nek drugi svet, zakorakali v neko nepoznano dimenzijo. Takšni občutki vas bodo prevevali, ko boste vstopili v skrivnostni svet Žičke kartuzije.

Gotovo ni naključje, da so se v to, od hrupnega sveta odmaknjeno dolino svetega Janeza Krstnika, v 12. Stoletju naselili menihi iz Velike kartuzije na Francoskem. V tej skriti dolini so našli nedotaknjen del sveta, kjer so lahko živeli v skladu z redovnimi pravili, skromno, odmaknjeno, v molitvi in meditaciji. Zgradili so med seboj ločena zgornji in spodnji samostan, ki ju povezuje prekrasna Dolina svetega Janeza Krstnika.

Samostan je sčasoma postal evropski kulturni in politični epicenter na naših tleh. V 14. Stoletju se je samostan ponašal s knjižnico, ki je štela preko 2.000 knjig in je bila manjša le od vatikanske. 

Danes kartuzija na ogled postavlja stalno razstavo žičkih rokopisov, razstavo Korak za korakom, zeliščne vrtove s prodajalno, lončarsko delavnico s prodajalno ter Otakarjevo peninsko klet. Poleti postane prizorišče številnih koncertnih, umetniških in duhovnih dogodkov.

Več na spletni strani TIC Slovenske Konjice.