Kategorije
 
  Učenje
  Naravne znamenitosti
  Gradovi
  Ogledi
  Muzeji in Galerije
  Športne aktivnosti
 
 
Hiša Stare trte
Hiša Stare trte
Vojašniška 8
2000 Maribor
Tel.: +386 (0)2 25 15 100
stara-trta@maribor.si
www.maribor-pohorje.si

10 % popusta na vinsko degustacijo v Hiši Stare trte
Na pročelju Hiše Stare trte v osrednjem delu starega mestnega jedra na Lentu, že več kot 400 let korenine globoko poganja Stara trta, najstarejša trta na svetu, vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov. Hiša je bila sezidana v 16. stoletju in je bila nekoč del mestnega obzidja.

Danes je v Hiši Stare trte hram vinske tradicije in kulture Maribora, Štajerske in Slovenije z vodenimi ogledi bogate vinske dediščine in muzejskih eksponatov. 

V Hiši Stare trte je tudi vinoteka in degustacijski prostor slovenskih vrhunskih vin, trgovina spominkov in izvrstnih slovenskih čokolad. Prav tako Hiša Stare trte nosi častni sedež slovenskih in mednarodnih združb, zapriseženih čaščenju vina in vinske kulture. Obiskovalcem mesta je na voljo tudi priročen turistično-informacijski center.

Čez vse leto se poleg reza Stare trte, martinovanja, Festivala Stare trte, katerega vrhunec predstavlja svečana trgatev, v Hiši in pred njo zvrstijo številne prireditve z vinsko-kulinarično tematiko. V poletnih mesecih lahko posedite na vinskem vrtu in v družbi odličnega vina iz naše vinoteke uživate ob pogledu na našo vinsko lepotico.

Hiša je odprta vse dni v tednu: oktober – april: od 10.00 do 18.00 in maj – september: od 10.00 do 20.00. Vstop je prost.

Več o »Hiša Stare trte«.


Rezultatov na stran