Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

aktivendrzavljan.si

Popotniško združenje Slovenije sodeluje v projektu aktivendrzavljan.si, ki ga vodi Zavaod PIP-pravni in informativni center Maribor.

Opis projekta:
Aktivno državljanstvo je kompleksen pojem, ki zajema vsesplošno aktivnost državljank in državljanov na različnih področjih, pri čemer je njihovo delovanje usmerjeno v splošno družbeno korist in ne zgolj v uresničevanje osebnih interesov. Glede na dejstvo, da se aktivnega državljanstva ne moremo preprosto naučiti, ga je potrebno razvijati že pri mladih. Projekt aktivendrzavljan.si je tako usmerjen v krepitev vloge mladih, v njihovo izobraževanje in usposabljanje za učinkovitejše udejstvovanje v javnem, političnem in splošnem družbenem dogajanju. S projektom se bo mlade opremilo z novimi znanji, veščinami in vrednotami, ki bodo kot takšni sposobni razumeti svojo odgovornost državljana do družbe. Na ta način se bo doseglo večje zanimanje mladih, njihovo dejansko udejstvovanje in posledično njihovo odzivnost na družbena dogajanja, ki jih zadevajo. Posebna pozornost znotraj projekta je namenjena mladim z manj priložnostmi, katerim se bo omogočilo enakovredno vključevanje v družbo ter dostopnost do virov znanja in moči. 

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani aktivendrzavljan.si !

Popotniško združenje Slovenije bo v sklopu projekta aktivendrzavljan.si organiziralo sledeče dogodke:

   1. nagradno potovanje v Bruselj,
   2. mladinski forumi in sejmi mobilnosti,
   3. strokovna konferenca,
   4. zaključena konferenc.

1. Nagradno potovanje v Bruselj
Nagradno potovanje v Bruselj je namenjeno predvsem nagrajencem natečajev ustvarjalnosti (logotip, plakat, video), ki se odvijajo znotraj projekta aktivendrzavljan.si .

2. Mladinski forumi in sejmi mobilnosti:
V času od novembra 2011 do avgusta 2012 se bodo izvajali forumi mobilnosti v različnih krajih Slovenije. V vsakem izmed izbranih krajev se bodo predvidoma izvedli trije forumi in sejmi mobilnosti na temo:

   - Študij in praksa v tujini, 
   - Življenje in zaposlovanje v tujini,
   - Potovanje kot oblika neformalnega izobraževanja.

Ob vsakem izmed forumov bo potekal tudi t.i. »sejem mobilnosti«, kjer bomo po forumu predstavili določena gradiva in pomagali tistim, ki morda v sklopu foruma pred vsemi ne bodo hoteli postavljati vprašanj ali pa v primeru zahtevnejših vprašanj, ki so pomembna za dotičnega posameznika, morda pa manj za vse udeležence foruma.

3. Strokovna konferenca
Priprava in izvedba strokovne konference, ki se bo predvidoma odvijala konec leta 2011.

4. Zaključena konferenca
Priprava in izvedba konference, ki so bo izvedla ob zaključku projekta.

 
 
»Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.