Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Tretji mednarodni bienale za otroško umetnost 2012 v Sharjahu

Popotniško združenje Slovenije se je povezalo z organizatorji mednarodnega projekta ReSTART in na svoji spletni strani www.youth-hsotel.si poziva mlade do 18 let k sodelovanju na mednarodnem bienalu za otroško umetnost 2012 v Sharjahu.

Vsi mladi, ki radi ustvarjajo, imajo s tem priložnost, da se preko umetniških del izrazijo in se hkrati potegujejo za lepe denarne nagrade.

Opis projekta:

Z razvojem in raznolikostjo oblik vizualnega izražanja po svetu, je potrebno biti pozoren na mesto otrok v tem novem izraznem okolju. Prav to je bilo vodilo ReSTARTa – tretjega mednarodnega bienala za otroško umetnosti 2012 v Sharjahu, katerega pokrovitelj je NV Sheikha Jawahir bent Mohammad Al Qassimi, predstojnik vrhovnega sveta za družinske zadeve.
 
Bienale bo vključeval stik multikulturne kreativnosti s posebnim poudarkom na otrocih, ki žive razpeti med dvema kulturama – dvema svetovoma, z namenom, da se ustvarijo mostovi slikovitih podob med njima. Z dogodkom se prepoznava vedno večji pomen otrok s posebnimi potrebami, ki bogatijo vse oblike umetniškega izražanja.
 
Ob tradicionalnih vrstah izražanja, kot sta risanje in slikanje je namen odpreti vrata tudi sodobnim izraznim oblikam in dati otrokom možnost, da z izražanjem pokažejo novo pridobljeno znanje. Preko srečevanja z novimi mediji, sodobnimi podlagami, instalacijami, fotografijo, video in računalniško grafiko, se ustvarjajo interaktivni mostovi med generacijami.
 
Tretji mednarodni bienale za otroško umetnost 2012 v Sharjahu je poziv za institucije (ne le tiste, ki se ukvarjajo z otroško umetnostjo), ki želijo spodbujati in negovati otroško kulturo 21. stoletja skozi različne načine umetniškega izražanja.

Več o samem projektu in sodelovanju najdete v TUKAJ!