Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Odpiramo vrata v Severno Korejo!

Popotniško združenje Slovenije organizira 8 dnevni obisk Severne Koreje in s tem odpira vrata slovenskim obiskovalcem v to edinstveno vzhodnoazijsko državo

Obisk bo potekal od 21. do 28. maja 2013.

Popotniško združenje Slovenije v sodelovanju z združenjem slovensko korejskega prijateljstva organizira 8 dnevni obisk Severne Koreje. Obisk bo potekal v okviru projekta mednarodnega razumevanja in zmanjševanja napetosti in bo omogočil okrog 30 Slovenkam in Slovencem, da bodo obiskali Severno Korejo, za katero je do sedaj veljalo, da je vstop vanjo skoraj nemogoč.

 
Za razliko od skoraj nedosegljivih cen redkih turističnih agencij, ki organizirajo kratke in omejene izlete, boste lahko 8 dni, vključno s prenočiščem v 2/2 sobah, zajtrkom ter prevozom, vodnikom ter prevajalcem in vsemi ogledi po projektu za le 800 EUR.

K temu je potrebno prišteti še stroške prevoza in vize, pri čemer je strošek letalskega prevoza iz Pekinga v Pjongjang okrog 450 EUR, do Pekinga pa lahko poletimo iz Benetk, Zagreba, Budimpešte ali Dunaja že za manj kot 500 EUR, iz Ljubljane ali Gradca pa za okrog 600 EUR. K temu je potrebno prišteti le še strošek Severno korejske vize, ki je z vso proceduro in prevozom na Dunaj 110 EUR.

 
Na Vašo prošnjo Vam lahko pomagamo poiskati letalske vozovnice. Priporočene vozovnice bomo tudi posredovali vsem, ki se bodo prijavili, bomo pa tudi v osebnem kontaktu z vsakim od udeležencev, saj verjamemo, da bo kar veliko vprašanj, saj gre za Severno Korejo, o kateri je zelo malo informacij.

Glede na to, da prevozni stroški vseeno nekaj nanesejo, lahko svojo pustolovščino popestrite še z obiskom Pekinga v prestopu, saj letalski potniki, ki imajo presledek med leti manj kot 72 ur bivajo v Pekingu brez kitajske vize. V Pekingu lahko brez težav uredimo prenočišče že za manj, kot 20 EUR na dan, stroški prehrane in prevoza v Pekingu pa so relativno nizki. V primeru vsaj 5 udeležencev bo tudi predstavnik PZS odpotoval istočasno in organiziral nepozaben ogled Pekinga in bližnje okolice po popotniških cenah in seveda s popotniškimi sredstvi (javni prevoz,…).

Ob tem želimo poudariti, da ne gre za turistični aranžma ampak je to rezultat sodelovanja Združenja slovensko korejskega prijateljstva z organizacijami v Severni Koreji.

Več o odpravi in prijavi si lahko preberete spodaj ali pa nam pišete na severna.koreja@youth-hostel.si !

 
 
Več slik Severne Koreje najdete na naši Facebook strani!