Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Peticija za izgradnjo 3. razvojne osi

Mladi za mobilnost in dostopnost

Popotniško združenje Slovenije se pridružuje iniciativi mladih za boljše prometne povezave Koroške z ostalo Slovenijo. 

Ob srečanju s koroškimi youth hostli in tiskovni konferenci ob skupnem promocijskem orodju slovenskih in avstrijskih youth hostlov v čezmejni regiji Koroški so predstavniki vseh treh koroških hostlov na slovenski strani meje izpostavili velike težave pri prometnih povezavah, tako javnega prevoza, kot tudi cestnega in železniškega prevoza.



Do Raven na Koroškem, kjer smo tudi predstavili skupen projekt se iz Slovenske prestolnice z vlakom voziš slabih pet ur, oddaljenost med krajema pa je po cesti zgolj 119 km. Najhitrejša železniška povezava, ki pa še zmerom traja tri ure in 51 minut pa vključuje ICS in stane preko 20 EUR v eno smer. Za primerjavo - takšno razdaljo na kitajskem vlaki prevozijo v pol ure, cena vozovnice pa je okrog 8 EUR.

Slovenska Koroška je čudovita in po ničemer ne zaostaja za avstrijsko istoimensko pokrajino, razlog v skoraj trikrat slabši zasedenosti hostlov, ki po kvaliteti ne zaostajajo za avstrijskimi, pa je nedvomno iskati tudi v povezavah.

Ob srečanju je Rok Šater z Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem predstavil Mladinsko iniciativo za tretjo razvojno os, ki bi rešila marsikateri problem povezanosti Koroške z ostalim delom Slovenije.

Popotniško združenje Slovenije se je po tehtnem premisleku odločilo, da podpre to mladinsko iniciativo; Vas pa vabimo, da več o tem preberete na www.hitronakorosko.si , kjer lahko tudi podpišete peticijo.

Lep počitniški pozdrav,
Igor JURIŠIČ, predsednik Popotniškega združenja Slovenije