Dobrodošli v Győr - Madžarska

Győr, to nežno in barvito mesto, se nahaja na pol poti med Dunajem in Budinpešto in se ponaša z velikim številom arhitektonskih, kulturnih in naravnih znamenitosti.

Győr je drugo najbogatejše madžarsko mesto, ko govorimo o historičnih zgradbah in je prejel evropsko nagrado za varovanje le-the, kot priznanje za rekonstrukcijo baročnega centra mesta. Cerkve, palače, muzeji, kotni balkoni in ozke ulice nas spominjajo na zgodovino in nas vabijo na sprehod skozi center mesta.

Cerkveni spomeniki odražajo več kot tisočletno madžarsko krščansko zgodovino. Sveti István (Štefan) je bil namreč začetnik krščanstva na tem območju.  

Gyõr je mesto festivalov, kjer se vse leto odvijajo zanimivi umetniški dogodki.
 
V tem bogatem okolju razvijajočega se ekonomskega in komercialnega središča se srečujejo tudi mnogi poslovni pomembneži.

Narava prav tako objema mesto Gyõr s svojimi vodami. Zdravilne vode v okolici mesta in kulturna bogastva pokrajine Szigetköz in Pannonhalma gričec vabije ljudi k počitku in sprostitvi.

Terme Rába-Quelle je pred kratkim postalo stišišče, kjer se vzpostavljajo nova poznanstva. Tukaj lahko preživite tudi aktivne počitnice.

Szigetköz in okolica

Szigetköz je ime največjega otoka v državi, ki ga obdajata dva rokava Donave. Nastal je iz rečnih sedimentov, zatorej ni čudno, da ga imenujejo “dar Donave”. Bogata narava na otoku vas kar vabi k obisku.

Prav tako pa je to prava meka za ribiče, saj je v okolici ogromno umetnih ribnikov. Skozi območje poteka tudi mednarodna kolesarska pot, vendar tudi ostale ceste niso tako prometne, da bi bilo kolesarjenje po njih nevarno.

Glavna atrakcija Lipóta je prenovljeno termalno kopališče, z vodo iz 2000 metrov globine in temperature 65 °C, ki je bogata z jodom in žveplom ter pripomore k zdravljenju različnih bolezni (tako z vdihavanjem kot pitjem).

Vse znamenitosti Hédervárja se vežejo nadružino Hédervár, po kateri je kraj dobil ime.
Najbolj razpoznavna zgradba je trinadstropni grad s tremi stolpi in združuje več arhitektonskih slogov. Grad obdaja park, v katerem raste kar nekaj redkih rastlin.

Kje spati?
 
Poletni paket v Youth Hostlu Famulus za 8€ po osebi, na noč.
 
Dodatni programi:
- Obisk znamenitosti mesta Győr
- Terme Rába Quelle in pustolovska kad
- Pustolovska tura Mextrém park
- Obisk rodeo ranča Gyirmót
- Izposoja koles
- Ogled Szigetköz
- Árkád nakupovalno središče
- Dejavnost na voljo v hostlu (bazen, keglišče, squash)

Kulturni program v Győru:
- Umetniški festival štirih letnih časov (med 14. julijem in 31. avgustom)
- Umetniški festival Baroque Nostalgia (med 13. in 15. avgustom)

Več informacij najdete na www.hotelfamulus.hu .

 
 
Hotel Famulus
9027 Győr, Budai út 4-6.
Tel.: +3696/547-770
Fax: +3696/547-779
www.hotelfamulus.hu