Prav poseben Hostel na Krfu - Grčija

Privlacen zaliv Agios Gordis. V Grčiji ni prav veliko hostlov, še posebno ne takšnih, ki bi pripadali najbolj znani mreži mladinskih prenočišč Hostelling international-HI. Enega izmed prav zanimivih sem našel na otoku Krf. Natančneje v majhnem zalivu Agios Gordis, ki se nahaja na zahodni, bolj razgibani obali otoka.

 
 
 
Zaliv s peščeno plažo obdaja nekaj gostiln in manjših penzionov, najbolj vpadljiv pa je v svoji razpoznavni rožnati barvi hostel Corfu Travelers & Backpackers Inn .
 
 
Corfu Travelers & Backpackers Inn
 
 
Corfu Travelers Inn
Agios Gordios Beach
Sinarades,Corfu
490 84,Greece
Tel. (0030) 6945230727 or 0030 26610 53935
corfutravelersinn@hotmail.com
 
 
 
 
Otok je najbolj zabavno raziskovati s tirikolesnikom.Zanj že vrsto let skrbi družina Grammenou. Magdalena, ki se trudi, da v hostlu vse poteka tako kot mora, je potožila, da je letos obisk precej slabši: »Veliko manj je evropskih gostov a je k sreči opazno več Američanov, Kanadčanov in Avstralcev«.
Hostel sicer ni med najcenejšimi saj je potrebno za nočitev z zajtrkom in odlično večerjo odšteti od 18 do 30 evrov.  A sobe so lepo urejene, večina jih ima svojo kopanico in toaletne prostore, klimatsko napravo in razgleden balkon. Bivanje je možno tako v enoposteljni sobi, kot tudi v sobah z največ šestimi ležišči. V hostlu ni posebnih omejitev in je primeren tako za mlade, kot tudi za družine. Recepcija in bar sta odprta ves čas, tudi ponoči. Samopostrežni zajtrk si lahko privoščiš v njihovi restavraciji ob morju, ki se ponaša z enim najlepših Tudi nocni klub z restavracijo je obarvan roznato.razgledov na zahajajoče sonce. Večerjo strežejo v nočnem klubu Palladium, ki se nahaja med hostlom in restavracijo na obali. Kombinacija kluba in restavracije je prav posrečena, saj se lahko po prijetnem druženju ob hrani kar takoj začne nočna zabava. Še posebno ker je v tem času tu mogoče dobiti najcenejšo pijačo daleč naokoli. Večere zaznamujejo tematski dnevi, tudi z grškimi plesi in razbijanjem krožnikov, med najbolj znanimi pa je sobotni toga party, ko se večina gostov zabava v antičnih oblačilih.
 
Kdor bi želel ostati v hostlu dlje časa, se lahko dogovori za ugodnejšo ceno. Ponuja pa se še ena možnost: upravnica Magdalena namreč pogosto išče pomočnike, ki so pripravljeni pomagati v zameno za hrano in prenočišče ter skromno plačilo...
V hostlu ponujajo zelo dobrodošel brezplačen prevoz z ali do letališča in pristanišča, za ugodno ceno pa organizirajo tudi prevoz do Aten in ugodno prenočevanje v tamkajšnjem Hostlu Aphrodite.

Ni časa za dolgočasje
V okolici turistinega mesta Sidari so klifi pravi izziv za skakanje v vodo.Glavna privlačnost bivanja v hostlu so številne aktivnosti, ki jih ponujajo. Tako se je mogoče poleg aktivnosti na plaži za začetek posvetiti igranju košarke, odbojke ali namiznega tenisa. S kajakom je mogoče samostojno ali v vodeni skupini raziskovati razčlenjeno obalo, na voljo so smučanje na vodi, potapljanje, zabavni izleti z ladjo. Ker je Krf zelo zanimiv otok organizirajo tudi izlete po kopnem, lahko celo štirikolesniki, katere je mogoče najeti tudi za samostojno potepanje. Tako kot skuter ali avto. Agios Gordis je izvrstna lokacija za raziskovanje otoka. Do najbolj zanimivega mesta prestolnice Krf je le dobrih deset kilometrov daleč. V njej in bližnji okolici se nahaja večina muzejev in najbolj zanimivih zgradb, vključno z neobičajno palačo Achilleion, katero si je dala urediti avstrijska cesarica Sissi. Nekaj kilometrov stran je v kraju Vstopnina za ogled Sissijine palace je kar 10 eur.Benitses vredno obiskati tudi muzej školjk (
www.corfushellmuseum.com). Sicer pa so največja privlačnost otoka plaže. Najlažje dostopne se vrstijo na vzhodni obali. Večinoma so prodnate, tiste na jugu pa se ponašajo z mivko. Najbolj razgibana je zahodna obala ob kateri se vije ovinkasta cesta, z avtomobilom pa se je mogoče pripeljati le do nekaterih plaž. Druge je mogoče obiskati samo s čolnom ali z obilico pešačenja. Med najbolj spektakularnimi so tiste v okolici mesta Sidari.

 
Igor Fabjan
 
 
 
 
 
 

Prijava