Nov hostel v Bostonu

Nov hostel v Bostonu je del mreže “Zelen”… brez zavisti!

Hostelling International USA bo letošnjega junija odprla hostel, registriran v LEED, v Bostonu, ravno pravi čas za poletno turistično sezono. LEED je zelo stroga organizacija (Leadership in Energy and Environmental Design), ki se posveča razvoju ameriških hostlov, ki naj sledijo in uporabljajo zeleno tehnologijo in upravljanje.

 
Adaptacija in ponovna uporaba zgradb, ki vključuje integracijo novih in učinkovitih zelenih tehnologij ter drugih dejanj, kot so reciklaža gradbenega materiala, okolju prijazna dvigala in ENERGY STAR oprema skrbijo za to, da ameriški hostli sledijo mednarodnim trendom za okolju prijazna in ozaveščena potovanja.

Nov hostel promovira globalen eko-turizem. Gostje nameščeni v hostlu bodo potrošili manj energije in bodo povzročili manj negativnih učinkov na okolje, kar je bil ključni kriterij pri razvoju novega hostla v Bostonu. Prav tako pa je bil tudi enako pomemben stil ureditve hostla in udobje za gosta – in nov HI Boston ponuja vse na najvišjem nivoju!

Sodobno poslopje bo tretje največji hostel severne Amerike in se nahaja v srcu središča Bostona, ki je prečudovito mesto, s pogledom na križišče kulturne četrti in gledališč mesta ter kitajske četrti. Je odlično izhodišče za raziskovanje tega edinstvenega mesta. Preko kulture, zgodovine in športnih dogodkov ter seveda najboljše restavracije s hrano – prav tako pa tudi za izkušnjo nočnega Bostona; hostel je v srcu vsega tega. Kot član HI mreže, pa boste v hostlu in okolici deležni mnogih popustov!

Doživetje hostla bo neverjetna mešanica uslug in ponudbe. V hostlu boste naleteli na odlično mešanico zasebnosti z novo »bunk oasis,« ki vam omogoča zasebnost znotraj sobe za 4 do 6 oseb, ki so povezane s skupno kopalnico. Na voljo pa so tudi zasebne sobe, ki jih lahko rezervirate vnaprej. V velikih skupnih prostorih se lahko sprostite, si privoščite kavico, ste povezani s svetom preko brezplačnega WiFi, ali pa se družite z ostalimi gosti. V kuhinji in jedilnici si lahko pripravite lastno pojedino in se povezujete pri spoznavanju tujih prehrambnih navad. Ko tam opravite, lahko greste v prostor za igre, v TV sobo, ali pa se odpravite v mesto.

HI-Boston bo letos sprejel preko 46.000 gostov; popotnikov, ki bodo kar najbolje spoznali Boston, med tem, ko bodo nočili v hostlu. Tudi vi ste lahko med njimi, če rezervirate nočitev na www.hiusa.org in se pravočasno spakirate!