Centralni hostel Melbourne na Flindersu

YHA Victoria vam s ponosom predstavlja otvoritev hostla v Melbournu Melbourne Central YHA – popolnoma preurejen hostel, ki ima zgodovinsko vrednost in se odpre aprila 2009. Nahaja se blizu vogala Flindesove in Spencerjeve ulice v Melbournu in ima razgled na severno obalu reke Yarra, kjer se bo razvijala trgovsko bivanjska cona, ki bo konkurenčna tistima na Docklandu ali južnem bregu reke.

YHA Victoria je kupila bivši hotel Markillie na Flindersovi ulici v decembru 2005 in so že tedaj načrtovali, da bodo tukaj odprli center z 208 posteljami. Sedaj se bodo te sanje končno uresničile.
Petnadstropna zgradba iz edvardijanskega obdobja je bila postavljena leta 1915, da bi zagotovila poceni nastanitev delavcem in potnikom vezanimi na pristanišče, trg in železnice zgodnjega Melbourna.

Izvirna fasada je bila obnovljena v prvotno stanje in notranjost je bila prenovljena, da bi zadovoljila sodobnim standardom, vendar da bi vseeno izžarevala nekdanjo kulturo in tradicijo, po katerih je Melbourne zaslovel.

Gostje Melbourne Central YHA so lahko v zasebnih sobah z razgledom na ulico Flinders, ali pa celo v terasastih sobah na vrhu zgradbe. V pritličju se nahaja Bertha Brown sodoben lokal, ki bo pritegnil tako goste hostla, kakor tudi lokalno prebivalstvo.

V hostlu boste našli napeljavo, ki varčuje z vodo, varčno porabo elektrike, ter druge lastnosti sodobne varčne gradnje, ki se prilagaja tako zimskim kot letnim razmeram. Cela zgradba je namreč bolj projekt varčne hiše v prostorih in obliki nekdanje zgradbe.

Avstralska organizacija se bo lahko prav ponašala s to pridobitvijo, ki bo dopolnila mrežo že preko 120 hostlov po Avstraliji in 4000 po svetu. YHA je neprofitna organizacija, ki že 70 let skrbi za nastanitev in potovanja po Avstraliji.

Melbourne Central YHA
562 Flinders Street, Melbourne, Australia
Ph: +61 3 9621 2523
Email:
melbcentral@yhavic.org.au
Web:
www.yha.com.au