Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prostovoljski program

Pri prostovoljskem delu je bistveno, da počneš nekaj, kar ti je vseč in v kar verjameš. Prostovoljstvo ti da občutek koristnosti, zraven pa ti ponuja tudi obilo možnosti za nasmeh. Prostovoljstvo lahko opravljamo pri različnih organizacijah, a če te zanimajo teme, povezane s turizmom in potovanji, potem je zate pravzaprav le ena izbira, Popotniško združenje Slovenije. Tvoja pomoč je pomembna, saj z njo rastemo in ti lahko ponudimo še več. 

Kot prostovoljec imaš možnost opravljanja različnega dela, vse od promocije samega društva in HI mreže, sodelovanja pri raznih projektih, pa do pisanja pravih reportaž o svojih potovanjih in o drugih temah. Samo prostovoljsko delo je zelo raznoliko in zagotovo lahko najdeš nekaj zase. Pri nas s fotografiranjem in grafičnim oblikovanjem razvijaš svojo oblikovno žilico, lahko se lotiš promocije našega društva na prostem ali pa preko socialnih omrežij, vedno imaš možnost napisati tudi kak članek za naš lastni spletni časopis, veseli pa te bomo tudi v naši pisarni.

S svojimi projekti in dejavnostmi spodbujamo preživljanje časa na prostem, med ljudmi. Spodbujamo potovanja svojih prostovoljcev. Na vsakem potovanju se ljudje nekaj naučijo in pridejo nazaj še bolj polni idej. Potovanja spodbujamo tudi tako, da smo v sodelovanju še z nekaterimi drugimi HI International organizacijami oblikovali tudi svoj program HI Connect, katerega namen je pošiljanje prostovoljcev na izmenjavo v HI Hostel v drugi državi. S pomočjo programa še bolj začutiš življenje in delo v tujini in pomagaš v hostlu po svojem okusu. V zameno bivaš v hostlu in ješ super hrano. Preberi tudi dogodivščine naših prostovoljcev, ki so o svoji izkušnji programa napisali članke. Tu najdeš tudi druge načine, kako lahko postaneš prostovoljec v tujini in tako preživiš počitnice na drugačen, a na zelo poučen in zabaven način. Predvsem se trudimo med mlade širiti vest o trajnostnem turizmu, kjer je bolj pomembno nenehno učenje kot pa ležanje na plaži in ogledovanje znamenitosti. Samo prostovoljstvo ti ponuja veliko izkušenj in zabave. Dobiš ogromno neformalnih kompetenc, ki so pri delodajalcih še posebno zaželene, saj veliko povedo o tvojih vrednotah. Spoznaš tudi super ljudi, ki ti svojim življenjem in idejami dajo nov navdih. In kdo ve, morda tudi ti koga navdihneš, da se odpravi raziskovati svet po tvojih stopinjah.