Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Projekti in razpisi

Danes pogosto slišimo besedo projekt. Velikokrat ob tem pomislimo na nekaj dolgočasnega, kar se dela in načrtuje za štirimi stenami, stran od ljudi. Predstavljamo si ogromno goro papirja, ki jo more nekdo izpolniti. A projekti Popotniškega združenja Slovenije so več kot to. So zabavni in poučni. Preko njih se na igriv način naučiš veliko o življenju. Če te zanimajo projekti, povezani s potovanji in trajnostnim turizmom, potem si na pravi strani.

Sodelovanje v projektu ti daje občutek povezanosti. Veseliš se dobrih rezultatov projekta in se učiš iz slabih. Na Popotniškem združenju Slovenije ti ponujamo več vrst projektov. Na voljo so projekti, ki se dogajajo v tvoji domači okolici, pa tudi tiste, ki se dogajajo v velikem širnem svetu. Seveda pa ne manjka niti evropskih projektov. Sodeluješ lahko prav pri vseh. Teme so raznolike, vse se dotikajo popotništva in trajnostnega turizma v takšni ali drugačni obliki. Velik poudarek je na izobraževanju mladih in iskanju rešitev za boljši svet. Spoznava se pa tudi lokalno okolje in prebivalstvo, saj projekte velikokrat vodijo domačini.

V preteklosti smo že imeli veliko zanimivih projektov. Skupaj s prostovoljci iz 8 evropskih držav smo se v Bovcu učili napisati in izpeljati projekt Erasmus. Potekal je tudi projekt Spanje za mir, kjer je bil glavni namen promocija HI hostlov kot varnih krajev za počitek in promoviranje tujih kultur. Na ta dan so v hostlih po svetu potekale številne akcije, največji pomen pa je bil na spoznavanju novih ljudi. Lahko se prijaviš tudi na projekt v druge države, kjer se skupaj z drugimi popotniškimi dušami izobražuješ in sodeluješ na delavnicah. Preko Popotniškega združenja Slovenije si se lahko podal tudi v Južno Korejo. Z veseljem organiziramo več natečajev, kjer za svojo besedno, fotografsko ali filmsko ustvarjalnost z malo sreče dobiš lepo nagrado, na primer prenočitev v katerem izmed naših hostlov ali pa brezplačno vstopnico za kakšno znamenitost.

Pri projektu spoznaš nove prijatelje in izveš veliko uporabnih informacij s področij, ki te zanimajo. Dobiš tudi neformalne kompetence, ki se super podajo k tvojemu življenjepisu. Priporočamo ti, da redno spremljaš našo stran s tekočimi projekti in zagotovo se bo na njej enkrat znašel tudi projekt, pisan tebi na kožo, saj se pri nas res veliko dogaja.