Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth Hostel Ars Viva

Podcerkev 24

1386 Stari trg pri Ložu

Število ležišč: 41

+386 (0)5 991 50 58

+386 (0)41 74 17 50

Youth Hostel Ars Viva se nahaja v podeželski vasici v Podcerkvi pri Starem trgu pri Ložu. Nameščen je ob robu gozda, kar še posebej poudari njegovo mirnost. Ob toplem podeželskem vzdušju objekt s svojimi notranjimi in zunanjimi kapacitetami ponuja možnost prenočevanja 40 osebam. Nahaja se 62 kilometrov iz Ljubljane in 91 kilometrov iz Kopra. Vsem gostom, ki bivajo več kot sedem dni, nudimo brezplačen prevoz od in do letališča Ljubljana Fraport. Hostel, ki je nastal iz nekdanjega kmetijskega poslopja, ima sedaj naslednje prenočitvene kapacitete:

Nastanitev v youth hostlu zajema deset sob s 26 ležišči, ki so razen skupnih ležišč vsa prilagojena tudi za invalide.

Na voljo imamo naslednje sobe:

  • tri dvoposteljne sobe z lastno kopalnico,
  • štiri dvoposteljne sobe s skupno kopalnico,
  • eno štiriposteljna soba s skupno kopalnico,
  • osem skupnih ležišč v mešani skupinski spalnici s skupno kopalnico.

V predelu hostla so gostom na voljo štiri skupne kopalnice, ki so prilagojene tudi za invalide. Gostom je na voljo velika skupna kuhinja, ki je polno opremljena za pripravo hrane, v lepem vremenu pa sta na voljo tudi žar in vrtno kurišče.

Na voljo je tudi apartma, ki sestoji iz štirih sob z 12 ležišči in dvema pomožnima ležiščema ter dveh skupnih kopalnicah, ki so razen skupnih ležišč vsa prilagojena tudi za invalide.

V celotnem hostlu lahko gostje uporabljajo brezplačen internet, zunaj pa je na voljo tudi parkirišče. Obiščejo nas tudi gostje z električnimi avtomobili, ki si jih lahko pri nas brezplačno napolnijo. Gostom nudimo tudi možnost samopostrežnega zajtrka z doplačilom.

Dvorišče povezuje odprt amfiteater, odličen za predstave, zborovske ali inštrumentalne nastope. V primeru slabše vremenske napovedi pa se izobraževanja, sestanki, teambuildingi, seje ali družabna srečanja lahko odvijajo v polno opremljeni multimedijski dvorani, ki sprejme do 70 oseb.

Celotni kompleks zajema tudi dve terasi, kjer goste pričakajo brezplačni ležalniki, ne manjkata pa niti dve bogato založeni knjižnici, kjer lahko gostje večere ali jutra preživljajo s pogledom na mogočne snežniške gozdove, podeželje ali preprosto na čudovit ambient hostla.

Poleg nastanitve vam ponujamo različne aktivnosti tako v naravi kot tudi na domačiji. Izbirate lahko med raznovrstnimi delavnicami, kot so delavnica ustvarjanja z glino ter slikarska in umetniška delavnica. Omogočamo tudi najem kombi prevoza, s katerim lahko raziščete raznoliko okolico, v kateri se nahajajo pristna Križna jama, mrzlo Babno Polje, skrivnostno Cerkniško jezero, čarovniška Slivnica, izjemen začetek kraškega sveta v Rakovem Škocjanu ter pristno Bloško jezero, pogumni pa se lahko podate na opazovanje rjavega medveda v njegovem naravnem okolju. Spodbujamo tudi gibanje v naravi, zato je gostom na voljo tudi najem trekinških in električnih koles, električnih skirojev, koles, prilagojenih za invalide, ter električnih priklopov za invalide. Bogato založeni informacijski kotiček pa ponuja zemljevide, da si lahko sami in z našimi dobrimi napotki ustvarite svojo turo.

Hostli v okolici

Več o hostlu in njegovi okolici

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje