Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth Hostel Ociski raj

Ocizla 1c

6240 Kozina

Število ležišč: 26

+386 (0)40 87 47 45

Nahajamo se v jugozahodnem delu Slovenije, v vasi Ocizla blizu Kozine, na kunfini (meji), kjer se srečujeta Istra in kras. Po dolini reke Glinščice ujema to območje blago mediteransko podnebje, z mnogimi kraškimi pojavi, ki so del Ocisko-Beškega jamskega sistema. 
 
Ocizla z okolico ponuja široko paleto letnih in zimskih aktivnosti in je odlično izhodišče za mnoge od njih. Nekatere sprehajalne poti se nahajajo v neposredni bližini hostla, ravno tako se od tu lahko podaste na razne kolesarske in druge izlete. Prosti čas lahko preživljate ob sprehodu po označeni Tigrovski spominski krožni poti, lahko obiščete grad Socerb in edino podzemno cerkev v Sloveniji - Sveto jamo; iz sosednje vasi Beka se lahko podaste v dolino reke Glinščice/Val Rosandro; s Klanca pa se lahko odpravite na sprehod, kolesarjenje ali raziskovanje okolice po opuščeni železniški trasi, ki poteka do sv. Andreja v Trstu, od kjer se pot naveže na znano Parencano; trasa je izredno zanimiva, saj poteka nad sotesko Botač in ima številne krajše tunele vklesane v kamnito pobočje. Lahko se povzpnete na Slavnik (1028nmv); plezalci lahko obiščete plezališča na Kraškem robu (Osp, Mišja Peč, Črni Kal) z znano Osapsko steno in ostala plezališča v okolici (udorna dolina Risnik, plezališča v Val Rosandri); 12 km od hostla si lahko ogledate Škocjanske jame, ki so vpisne v UNESCO; v Slivju lahko spustite v hudičevo prekajevalnico mesa (jamo Dimnice) v kateri je možen tudi treking; pri Lokvi lahko spoznate najstarejšo turistično jamo v Evropi Vilenico; ostali, ki bi želeli spoznati za turiste zaprte jame v bližnji okolici, lahko za vodene oglede navežete stik z jamarskimi društvi; v poletnem času se lahko podaste na morje in enostavno uživate na tisoč in en način. 
 
Hostel je primeren tako za posameznike, pare (dvoposteljna soba), družine (4 in 6-posteljne sobe) kot za skupine (do 26 oseb), kateri lahko v hostlu koristijo velik skupni prostor s kuhinjo. Na voljo je tudi brezžičen internet. V hostlu je možen tudi najem koles, prav pa vam bodo prišle informacije o turistični ponudbi, katere dobite na recepciji hostla.
 
Ponudba:
- 2 posteljna soba
- 4 posteljna soba 
- dve 6 posteljni sobi
- 8 posteljna soba
- velik skupni prostor s opremljeno kuhinjo
- wi-fi
- izposoja koles
- možnost zajtrka (doplačilo) 
- turistično informacijska točka 
 
Čas prijave gostov: 14h – 22.30h
Čas odjave gostov: do 11.30h
 
Vabljeni v hostel Ociski raj!

Hostli v okolici 7

Youth Hostel Alieti

Youth Hostel Alieti


Izola
Število ležišč: 20

Rezerviraj

Youth Hostel Debeli rtič

Youth Hostel Debeli rtič


Ankaran
Število ležišč: 669

Rezerviraj

Youth Hostel Histria

Youth Hostel Histria


Koper
Število ležišč: 34

Rezerviraj

Youth Hostel Panorama Portorož

Youth Hostel Panorama Portorož


Portorož
Število ležišč: 110

Rezerviraj

Youth Hostel Piran

Youth Hostel Piran


Piran
Število ležišč: 23

Rezerviraj

Youth Hostel Pirano

Youth Hostel Pirano


Piran
Število ležišč: 13

Rezerviraj

Youth Hostel Proteus

Youth Hostel Proteus


Postojna
Število ležišč: 120

Rezerviraj

Več o hostlu in njegovi okolici