Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Popotniški nasveti za obisk Bruggeja

Poslušajte zvočni odlomek

Praktični namigi za čudovito srednjeveško mesto

Brugge je mesto, ki bo osvojilo tvoje srce. Leži v zahodni Flandriji v Belgiji. Podaj se na odkrivanje srednjeveškega mesta, ki slovi po svojih kanalih in tlakovanih ulicah. Uživaj ob odkrivanju številnih čokoladnic in pivovarn, s katerimi je mesto kar posejano. Preberi si popotniške nasvete za to slavno belgijsko mesto.

Vsebina

Kaj si ogledati v Bruggeju?

Najboljši nasveti za tvoje popotovanje po Bruggeju se skrivajo na platformah Tiqets in GetYourGuide, kjer člani HI prejmete tudi popust pri rezervacijah.

Brugge je čudovito mesto – spoznaj ga na brezplačnem vodenem izletu, kjer ti bo lokalni vodič razkazal vse največje znamenitosti, od mogočnih stavb do slikovitih uličic. Ogled vključuje obiske slavnih znamenitosti, kot sta trg Grote in zvonik Belfort van Brugge. Zvonik se nahaja na trgu Markt, ki je kotiček, poln zgodovine. Na njem so potekali srednjeveški sejmi in velike ljudske vstaje. Danes je ta trg preprosto poln ljudi. Zraven pa poslušaj še zgodbe in legende iz srednjeveške preteklosti mesta.

Nasveti_za_potovanje_v_Bruges_-_Travel_tips_for_Bruges_-_Photo_by_Dan_Visan_on_Unsplash.jpg

Predstavljam ti še izlet, ki ti poleg glavnih znamenitosti prikaže še kulturno plat mesta. Potovanje te namreč popelje do najstarejše čokoladnice in do znanih pivovarn. Z vodičem se posloviš na terasi ob pogledu na čudovite rečne kanale. Belgijska pivovarska tradicija se je celo znašla na Unescovem seznamu. Med izletom pa spoznaj še Sint-Janshospitaal, eno najstarejših bolnišnic na svetu. Sprehodiš se še po najožji uličici v mestu in si ogledaš zlate kipe na impresivni sodni hiši. Na ribji tržnici lahko prešteješ, če je vseh stebrov res 126. Po vsem tem pešačenju si to srednjeveško mesto oglej še z vode. Izlet se začne na lepem čarobnem pomolu Rozenhoedkaai, ki se nahaja na stičišču dveh kanalov. Ladjica te popelje mimo fasad, obraslih z bršljanom, in pod čudovitimi mostovi.

Za konec pa te čaka še sproščanje na skrivnem vrtu ubožnice, kjer vas bo presenetila lepota skrivnih kotičkov. Po Bruggeju se ti splača raziskovati s kolesom, saj so kolesarske poti odlično urejene. Ne pozabi si ogledati še bazilike Heilig-Bloedbasiliek, ki naj bi bila nekoč dom steklenice Kristusove krvi. Steklenico si še vedno lahko ogledamo vsak dan ob točno določeni uri. Znamenita je še cerkev Onze-Lieve-Vrouwekerk, ki je iz 13. stoletja in je najbolj znana po tem, da je dom Michelangelovega kipa Madone in otroka. Ni pa to edina znamenita umetnina. Trg Burg z mestno palačo iz 14. stoletja je duša mesta. Ta veličasten trg je obdan z znamenitimi stavbami iz različnih stoletij.

Nasveti_za_potovanje_v_Bruges_-_Travel_tips_for_Bruges_-_Photo_by_J_Torres_on_Unsplash.jpg

Kaj početi v Bruggeju?

Nauči se, kako postati mojster čokolade, in izdelaj svojo lastno belgijsko čokolado v samo dveh urah in pol. Na delavnici se boš naučil celotni postopek izdelave slavnih pralinejev in čokoladnih diskov, ki so pravzaprav hrustljavi čokoladni diski, posuti s suhim sadjem. Končni izdelek bo kar trideset kosov čokolade, ki bodo s tabo potovali, kamor koli želiš.

Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde je stanovanjski kompleks belih hišk iz leta 1245. Tu so nekoč živele begine v celibatnem življenju. Danes tu živijo nune iz reda svetega Benedikta in več prebivalk Bruggeja, ki so se odločile ostati neporočene.

Nasveti_za_potovanje_v_Bruges_-_Travel_tips_for_Bruges_-_Photo_by_Den_Harrson_on_Unsplash.jpg

Frietmuseum je muzej, posvečen zgodovini krompirja in proizvodnji krompirčka. Je prvi in edini muzej take vrste. Choco-Story Bruges je veliki čokoladni muzej, ki se nahaja v stavbi De Croone, nekoč vinski gostilni. V Historium Brugge lahko spoznaš zgodovino srednjeveškega Bruggeja skozi virtualno resničnost in tematske sobe, ki poustvarjajo življenje, kakršno je bilo v zlati dobi mesta. Vsi ljubitelji umetnosti se preprosto morate podati v Groeningemuseum, še posebej če se navdušujete nad flamskimi deli iz preteklih stoletij. Muzej vsebuje tudi veliko grozljivih slik.

Kje prespati v Bruggeju?

Petnajst minut od glavne postaje se nahaja hostel HI Europa. Ima glavno stavbo in dve stranski krili. Ponaša se še z velikim vrtom in igriščem. Vsi člani HI lahko spite za deset odstotkov ceneje.

Nasveti_za_potovanje_v_Bruges_-_Travel_tips_for_Bruges_-_Photo_by_Olivier_Depaep_on_Unsplash.jpg

Kateri vodnik izbrati?

Žepni vodnik Pocket Bruges & Brussels je barvit, enostaven za uporabo in se odlično prilega tvoji roki. Je tvoja vstopnica do vseh glavnih znamenitosti tega barvitega mesta. Če si naš član, ti pripada 25 odstoten popust.

Kako svojim najdražjim poslati razglednico iz Bruggeja?

Najlepše razglednice so personalizirane. Pošlješ jih lahko preko portala MyPostcard. Vsi člani HI ste upravičeni do 25-odstotnega popusta. Novi uporabniki pa lahko svojo prvo razglednico pošljete brezplačno s promocijsko kodo HIGlobetrotter preko Globetrotterjevega profila.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava