Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Popotniški nasveti za potovanje v Toronto

Toronto izhodišče za raziskovanje Kanade in mesto za krajši postanek

Kanada je druga največja država na svetu, za Rusijo in se razprostira med 42. vzporednikom na jugu in severnim tečajem ter med Tihim in atlantskim oceanom od zahoda proti vzhodu.
Vsebina
S svojimi 35 milijoni prebivalcev je Kanada, ki je večja od držav s preko milijardo prebivalcev, kot sta Kitajska in Indija, zelo redko poseljena in prav zato je Kanada privlačna s svojo naravo, ki očara s tisočerimi jezeri in potočki poleti in snežno belino v zimskih mesecih.
 
Med vsemi mesti, vključno s prestolnico Otavo je Toronto največje mesto v Kanadi. 
 
Ne glede na to, ali izberete Toronto kot cilj potovanja ali le kot mesto, v katerem boste preživeli nekaj dni, je dobro vedete, kje lahko varno, udobno in poceni prenočite. Youth Hostel Toronto Vam tako ponuja široko paleto namestitev, od več-posteljnih sob za slabih 17 evrov po postelji, pa tja do dobrih 60 evrov v svoji sobi z lastno kopalnico in zajtrkom. Youth Hostel Toronto oziroma HI Toronto, kot ga imenujejo se nahaja v samem centru starega Toronta, slab kilometer stran od postaje Union in kilometer in pol od največje in najslavnejše turistične atrakcije Toronta – Kanadskega narodnega stolpa ali popularno CN Tower-ja. 
 
CN Tower je 553 m visok stolp, ki je odprt za turiste in ponuja vrsto aktivnosti. Osnovna vstopnica Vas bo pripeljala v manj kot minuti do 345 m visoke razgledne točke in vrtljive restavracije, iz katere si lahko med prigrizkom ogledate Toronto z jezerom Ontario. Če vam je ta višina premalo, lahko pot nadaljujete z drugim dvigalom v Sky Pod – razgledne točke na višini 447 metrov, od koder se neredko vidijo tudi niagarski slapovi in tako tudi meja med Kanado in ZDA. 
 
Za tiste, ki imajo potrebo po adrenalinu pa predlagamo hojo po steklenih tleh z navpičnim pogledom 350 metrov navzdol ali pa celo EDGE-WALK, hojo po zunanjem robu stolpa (seveda skrbno varovan z vrvmi), ki je vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov kot najvišje odprto sprehajališče na zgradbi.
 
To in še več lahko doživite na CN stolpu s katerega lahko načrtujete tudi vse ostale znamenitosti Toronta. Vse in še več o stolpu CN najdete na www.cntower.ca .
 
Med znamenitostmi Toronta, ki jih ne smete izpustiti spadajo na prvem mestu Niagarski slapovi, ki so od Toronta oddaljeni le dobro ur vožnje. Glede na to, da gre za atrakcijo svetovnega formata, niagarskih slapov verjetno ni potrebno podrobno opisovati.
 
Ljubitelje hokeja bo zagotovo pritegnila Hockey Hall of Fame, kjer si lahko ogledate najzanimivejše posnetke, trofeje in celo repliko NHL slačilnice. Hokejski navdušenci pa lahko več izveste na www.hhof.com.
 
Znameniti deli Toronta so tudi zgodovinski »The Distillery District«, kjer se danes nahaja vrsta restavracij in barov in ki je eden redkih delov, ki je zaprt za promet.
 
Ostale znamenitosti so Casa Loma, ki je zanimiva predvsem zaradi njene arhitekture, pa kraljevi muze Ontaria (ROM), umetnostna galerija Ontaria in vrveža poln »Chinatown«. 
 
V kolikor pa se želite umakniti iz mestnega vrveža pa lahko obiščete »Centre island«, ki je eden v verigi otočkov in predstavlja največjo urbano področje brez avtomobila v Severni Ameriki. Do tja lahko pridete z ladjico v zgolj 10 minutah.
 
Verjetno pa se boste spraševali, kam po nakupih. V Torontu je odgovor sila enostaven – v samem centru Toronta se namreč nahaja Eaton center, ki se nahaja preko 230 prodajaln, restavracij in ponudnikov storitev.
 
Toronto torej vabi v svoj objem in čaka le še na vašo odločitev.
 
Za informacije o prenočiščih v Torontu in v Kanadi nasploh se lahko obrnete na www.hihostels.ca, kjer boste dobili vse informacije tako o hostlih, kot tudi o Kanadi in njenih znamenitostih.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava